Woonbedrijf sluit aan bij Wooniezie

21 april 2020
W Nieuws

Woonbedrijf sluit aan bij Wooniezie

Wooniezie is een samenwerkingsverband dat bestaat uit woningcorporaties in de Metropoolregio Eindhoven (MRE). Op www.wooniezie.nl kunnen woningzoekenden aangeboden huurwoningen van deze corporaties zien en erop reageren. Woonbedrijf sluit zich aan bij Wooniezie om het gebruiksgemak voor woningzoekenden te vergroten en om de samenwerking met de regiocorporaties en de gemeenten te bevorderen.

Woningzoekenden kunnen sinds 2016 in de MRE terecht op www.wooniezie.nl. Toen Wooniezie van start ging, heeft Woonbedrijf de keuze gemaakt om te blijven werken met het eigen woonruimteverdeelsysteem. Manager Verhuur Laura van Mierlo vertelt waarom: “Ons systeem voldeed destijds. We hadden pas geïnvesteerd in een vernieuwing van onze website waaraan ons verdeelsysteem gekoppeld is en er was geen directe aanleiding om te investeren in een nieuw systeem. Sinds 2018 zijn wel onze te huren woningen op de website van Wooniezie te zien. Maar om een woning van ons te huren, moet je wel ingeschreven zijn bij Woonbedrijf en via de website van Woonbedrijf reageren op een woning.”

Gebruiksgemak voor woningzoekenden
Na een uitgebreid belevingsonderzoek onder onze woningzoekenden concludeerden we dat ons huidige systeem niet meer voldoende aansloot op de gebruikerswensen. Het mist een aantal belangrijke functies in de dienstverlening en het gebruiksgemak voor woningzoekenden. Voor gemeenten, woningzoekenden en collega-corporaties is het wenselijk dat Woonbedrijf zich (volledig) aansluit bij Wooniezie. Zo kunnen woningzoekenden zich op één site inschrijven, alle beschikbare woningen vinden en met één inschrijving hierop reageren. Laura: “Vanuit één systeem kunnen we ook betere rapportages samenstellen, die onszelf, maar ook de gemeenten in ons werkgebied en onze collega-corporaties meer inzicht geven.”

Voorbereiding overgang naar Wooniezie
Op dit moment werken we aan de voorbereidingen van de aansluiting. In overleg met de aangesloten woningcorporaties bereiden we de overgang naar Wooniezie voor. Het doel is dat Woonbedrijf per 1 september 2020 volledig is aangesloten. Nu zijn aangesloten bij Wooniezie: woCom, Woonpartners, Wooninc., Compaen, Volksbelang, Helpt Elkander, ‘thuis, Savant Zorg, Mooiland, GoedWonen, Bergopwaarts, Woonzorg Nederland, Joris Zorg en Trudo.

Reactie toevoegen