Renovatie 108 woningen Tivoli

07 oktober 2020
W Nieuws

Renovatie 108 woningen Tivoli

In Tivoli hebben we al veel woningen opgeknapt. Nu zijn de 108 woningen rondom het Arnaudinaplein aan de beurt, Tivoli Geel. De eerste staan sinds eind augustus in de stijgers.

Op een enkeling na zijn alle bewoners akkoord met het renovatieplan en de huurverhoging. Bouwbedrijf Van Montfort kon na de zomervakantie starten. Eerst pakken we de buitenkant van de huizen aan, daarna de binnenkant. De verwachting is dat de woningen eind zomer 2021 klaar zijn. 

Isolatie met energiezuinige maatregelen

Bij alle woningen isoleren we het dak, de dakkapel, de gevel en de vloer. Ook vervangen we de raamkozijnen en achterdeur door nieuwe kunststof kozijnen met HR++ glas. Er komt mechanische ventilatie. De woningen hebben nu energielabel E of F en gaan naar A. Bewoners betalen hiervoor een huurverhoging.

Persoonlijke keuzes

Bewoners hebben ook keuzemogelijkheden. Vervanging van badkamer en toilet, als die aan vervanging toe zijn, is zonder huurverhoging. Uitbreidingen en andere keuzes, zoals een terrasoverkapping, zijn tegen huurverhoging. Bewoners kunnen tot maximaal €45,00 aan keuzes tegen huurverhoging maken. Dit is bovenop de standaard huurverhoging. Zo blijven de huren laag, ook in de toekomst.