W-Platform Logo
Home
Geen preview
Interview

Datum

30 mei 2023

Duurzame, betaalbare woningen in hartje Valkenswaard

Op de plek waar vroeger basisschool De Windroos stond, bouwden we 37 sociale huurwoningen. Deze 14 gezinswoningen en 23 appartementen staan tussen de straten Carolusdreef, Die Haghe en de Sint Antoniusstraat. De appartementen zijn verhuurd aan 1 of 2 personen en de gezinswoningen aan starters en jonge gezinnen. Bouwbedrijf Heijmans Woningbouw begon in oktober 2021 met de bouw. De woningen zijn eind 2022 opgeleverd.

De plek heeft een mooie nieuwe bestemming gekregen. Met sociale, duurzame woningen voor alle leeftijden, midden in Valkenswaard en vlakbij allerlei voorzieningen.

Opleverfeestje voor bewoners

In maart vierden we de oplevering met bewoners en mensen die betrokken waren bij de bouw. Roy Beijnsberger en Gijs Wagemakers (directeur van Heijmans Woningbouw) overhandigden een leuk presentje voor de tuin of balkon aan de bewoners. Mevrouw Senders mocht het eerste appelboompje in ontvangst nemen.

Appartementen en gezinswoningen

Het appartementengebouw is 4 lagen hoog en staat op de hoek van de Carolusdreef en Die Haghe. Alle woningen zijn gasloos, hebben een warmtepomp en zijn goed geïsoleerd. Kijk voor meer informatie over de woningen op de projectpagina.

"Ik hoop dat we hier nog zeker wel 10 jaar wonen"
Geen preview

#Wat vinden zij?

Meneer en mevrouw Senders, bewoners van de Carolusdreef

“Wij woonden 52 jaar met veel plezier in De Kreijenbeek”, zegt mevrouw Senders. "Maar verhuizen was een verstandige keuze. Het onderhoud, vooral van de tuin, werd te veel.”

Mevrouw Senders komt oorspronkelijk uit de Sint Antoniusstraat, achter de Carolusdreef. “Ik zei al langer: als ik ooit nog ergens heen wil, dan is het naar mijn oude buurt. Toen we hoorden dat hier gebouwd werd, hebben we ons ingeschreven. We wonen op huisnummer 33. Net als ons vorige huis. Het moest zo zijn!”

Op 14 december vorig jaar zijn ze verhuisd. “Een verhuisdienst heeft geholpen. Dat ging prima. Om 10 uur 's ochtends zat alles in de verhuiswagen. En om 1 uur 's middags stond hier alles op zijn plek. Laminaat en gordijnen hebben we zelf gekocht. En de muren zijn gestuukt. Ik had voor de zomervakantie vorig jaar al een stukadoor geregeld. Ik dacht: ik zal de enige niet zijn die dat wil!”

Het wonen bevalt goed. “Het was in het begin wel even uitzoeken hoe we de woning moesten gebruiken”, zegt meneer Senders. “Ook met die grote installatie.”

“De aannemer heeft tijdens de oplevering wel veel uitgelegd”, zegt mevrouw Senders. “Maar daags erop wist ik er niks meer van, zoveel informatie! Over de installatie, de thermostaat, de isolatie... Ik kijk het wel even aan.”

Vorig artikel in deze editie

Bewoners tuinieren samen op de Buurtwerf

Volgend artikel in deze editie

Ruimte 22: een uitkomst voor samenwerkpartners


Gerelateerd

Geen preview
Interview

30 mei

2023

Nauw samenwerken in de visieontwikkeling van WoensXL

Winkelcentrum WoensXL in Eindhoven gaat op de schop! Het hele gebied wordt herontwikkeld tot nieuw, bruisend stadshart van Woensel. Met 2.500 tot 3.000 woningen, horeca en groen. De gemeente betrekt hierbij de woningcorporaties, die samen een visie op het gebied ontwikkelen. En die samenwerking verloopt soepel!

Lees artikel

Geen preview
Interview

30 mei

2023

Bewoners tuinieren samen op de Buurtwerf

De Buurtwerf in de wijk Bennekel heeft een hele verandering ondergaan. Deze voorheen verwaarloosde plek wordt stapje voor stapje een mooie, groene buurttuin. Het idee hiervoor lag er al langer, maar de motivatie in de buurt ontbrak. Maar nu komt de plek letterlijk tot bloei. Sociaal ontwerper Lian Kroes en bewoonster Laura Astola spelen hierin een grote rol.

Lees artikel

Geen preview
Interview

30 mei

2023

Van directeur naar bestuurder

Sinds 1 april dit jaar hebben we een nieuwe bestuurder en algemeen directeur! Nou ja, nieuw… Roy Beijnsberger werkte al bijna 7 jaar als directeur bij ons. Maar hij nam de rol van Ingrid de Boer over, die na 17 jaar stopte als bestuurder en algemeen directeur. Hij vertelt graag over zijn overstap en zijn visie op Woonbedrijf.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2023 | Disclaimer | Privacy en Cookies