W-Platform Logo
Home
Geen preview
Column

Datum

30 mei 2023

Samen ondernemen vanuit het hart

Lex van Eijndhoven is sinds 2019 directeur-bestuurder bij WIJeindhoven. Ook zit hij in de Raad van Toezicht van Stichting Sint Jozefoord. Eerder werkte Lex bijna 11 jaar bij de gemeente Rotterdam. Onder andere als directeur efficiency, waarbij hij veranderingstrajecten begeleidde.

“Bij WIJeindhoven kun je terecht voor tijdelijk ondersteuning. Of het nu gaat om wonen, meedoen, ontmoeten, geld of opgroeien. Een thema als ‘samen ondernemen met je hart’ klinkt daarmee niet meteen als onze ‘core business’. Toch is de kern van onze filosofie juist gericht op ondernemen en dat vooral ook samen. Niet zo zeer in de definitie van een bedrijf opzetten of runnen. Maar vanuit de betekenis ‘doelen en acties opstellen in open, onduidelijke of onbesliste situaties’.”

De inwoner is eigenaar

“Ons uitgangspunt is dat de inwoners uiteindelijk zelf bepalen wat nodig is om tot verbetering te komen. Ook als zij ondersteuning nodig hebben. Ze behouden (waar mogelijk) de eigen regie en eigenaarschap: je kunt het verbeteren van je leven niet uitbesteden aan hulpverleners. Het is aan de inwoner zelf om doelen te stellen en acties te initiëren om de situatie te verbeteren.”

Het netwerk is van levensbelang

“Dat betekent niet dat inwoners alles alleen moeten doen! Anderen kunnen aansluiten waar dat fijn of nodig is. Denk aan familieleden, vrienden, buren, de buurtvereniging, de huisarts, een medewerker van WIJeindhoven of Woonbedrijf, etc… Zijn zij in de situatie van de bewoner niet vanzelfsprekend aangesloten? Dan kan WIJeindhoven hen daarbij helpen. Als inwoners onze hulp inschakelen, zoeken we samen met hen en hun naasten naar de mensen en organisaties die bij hen passen. Om samen acties uit te voeren om hun doelen te bereiken. Wie daarin wil bijdragen, ontmoeten we graag. Om samen te ondernemen vanuit het hart!”

Vorig artikel in deze editie

Ruimte 22: een uitkomst voor samenwerkpartners

Volgend artikel in deze editie

Van directeur naar bestuurder


Gerelateerd

Geen preview
Column

28 mei

2024

Corporaties bewegen steeds meer naar elkaar toe

Bas Sievers is directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners in Helmond. Hij zoomt in op de samenwerking tussen woningcorporaties.

Lees artikel

Geen preview
Column

3 oktober

2023

Een sterker Duurzaamheidspact door een groeiende samenwerking

“Wij, Paul-Peter Kruse en Rob Bogaarts, zijn onlangs gestart als ‘programmamakers’ voor het Duurzaamheidspact in Eindhoven. Even in het kort: allebei hebben we een achtergrond in de Eindhovense corporatiewereld. De één wat meer idealist op het gebied van duurzaamheid, de andere meer realist. De één een versneller door de passie aan te spreken, de andere juist een versneller door te vertragen. Op deze manier willen we het Duurzaamheidspact in de volgende fase brengen.

Lees artikel

Geen preview
Column

16 november

2022

Energiearmoede aanpakken betekent samenwerken

“Voor de oorlog in Oekraïne telde TNO ongeveer 90.000 huishoudens in Brabant met energiearmoede.”

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring