W-Platform Logo
Home
Geen preview
Interview

Datum

16 november 2022

Extra aandacht voor de uitdagingen van de toekomst

Ieder jaar doen wij een ‘strategie-update’. We kijken of onze visie en resultaatgebieden nog aansluiten op aankomend jaar. Maar we kijken óók naar de stip op de horizon. Welke ontwikkelingen en opgaven zien we in de toekomst, over 5 jaar? Algemeen directeur Ingrid de Boer vertelt waar we de komende jaren extra aandacht voor hebben.

“We gaan meer woningen met middelhoge huur bouwen”
Geen preview

Onze ambitie is verwoord in 3 resultaatgebieden: fijn & ongestoord wonen, beschikbaarheid van betaalbare huurwoningen en duurzaamheid. “Deze passen nog steeds bij waar we voor staan en wat we doen”, vertelt Ingrid. “Daarin verandert niks. Maar onze ambitie is wél aangescherpt. Vanwege nieuw beleid en thema’s die komende jaren extra aandacht vragen.”

Samenwerken voor inclusieve buurten

Als eerste noemt Ingrid de leefbaarheid in buurten die onder druk staat. Ingrid: “De polarisatie en tegenstellingen in de maatschappij worden groter. Dit heeft gevolgen voor fijn en ongestoord wonen. Onze buurtteams en de samenwerking met bewoners en partners in de buurt zijn daarin enorm belangrijk. Hoe krijgen we een buurt veerkrachtiger en inclusiever? Hoe zorgen we voor meer verbinding onderling? Dat moeten we samen aanpakken.”

Meer online regelen

Het tweede punt is het verbeteren van onze dienstverlening. Door meer fysiek aanwezig te zijn in onze buurten. Maar ook door onze online dienstverlening uit te breiden, zodat mensen steeds meer online kunnen regelen. Als ze dat willen. Want ook telefonisch en in onze Woonwinkel blijven we bereikbaar. We willen weten wat bewoners écht belangrijk vinden. “We hebben een schat aan informatie van bewoners, dankzij bewonersonderzoeken, gesprekken en hun websitegebruik. Daaruit gaan we meer trends en behoeften halen. Zodat we de dienstverlening weer kunnen verbeteren.”

Doorstroming en woningen voor jongeren

Als derde noemt Ingrid de druk op de woningmarkt. We willen op 2 manieren bijdragen aan verbetering. “De eerste is doorstroming, in bestaand bezit én naar nieuwbouw. Daarin gaan we iets nieuws doen: weer woningen met middelhoge huur bouwen. Met als doel dat bewoners met een wat ruimere portemonnee in beweging komen. Ook stimuleren we doorstroming bij ouderen, samen met Seniorenpunt. Tot slot gaan we meer bouwen en verhuren voor startende jongeren. Want die komen bijna niet aan woonruimte.”

Duurzaamheid

Tot slot blijft duurzaamheid een enorme opgave. “We hebben als doel uiterlijk in 2028 geen woningen meer te hebben met de energielabels E, F en G. Die huizen gaan we versneld aanpakken. We hebben eigenlijk 4 hoofdthema’s waarop we focussen: duurzame energie, gesloten kringlopen, collectief bewustzijn en natuurlijke stad.”

Samen in gesprek

Dit najaar organiseren we gesprekstafels over de thema’s natuurlijke stad, nieuwbouw/transformatie en leefbaarheid. “We willen dan met samenwerkingspartners bespreken hoe we deze zaken gaan aanvliegen. Hoe kunnen we nu sámen zo’n buurt fijner, groener en veerkrachtiger maken? Zodat we samen kunnen werken aan fijn en ongestoord wonen in buurten.”

“De polarisatie en tegenstellingen in de maatschappij worden groter”

Vorig artikel in deze editie

Meten, weten én ermee aan de slag!

Volgend artikel in deze editie

Uit de wijk: Philipsdorp en de Barrier


Gerelateerd

Geen preview
Interview

3 oktober

2023

Kunst, cultuur en onderwijs... ook daar werken we mee samen!

Gemeenten, bouwbedrijven en leveranciers zijn voor de hand liggende samenwerkingspartners voor Woonbedrijf. Maar wist je dat we ook de kunstsector en het onderwijs opzoeken? Mooie voorbeelden zijn het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en het Jongeren WoonLab van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Lees artikel

Geen preview
Interview

3 oktober

2023

Huurders van Woonbedrijf

We praten regelmatig met Huurders van Woonbedrijf (voorheen: Huurdersvertegenwoordiging). Een stichting die bestaat uit bestuursleden en vrijwilligers die zich inzetten voor huurders van Woonbedrijf. Zij praten met ons en gemeenten over belangrijke zaken voor huurders. Denk aan betaalbare, goede woningen, leefbare buurten en duurzaamheid. De HvW luistert naar bewoners en neemt hun vragen en standpunten mee in deze gesprekken. Drie bestuursleden vertellen graag wat de HvW doet.

Lees artikel

Geen preview
Interview

3 oktober

2023

DOOR naar zelfstandig wonen!

DOOR! is een samenwerkingsverband dat al meer dan 20 jaar bestaat. Het biedt een opstapje naar zelfstandig wonen, voor mensen die uitstromen vanuit een zorg- of opvanginstelling. Het is een samenwerking tussen opvang- en zorginstellingen, 6 woningcorporaties en sinds een paar jaar ook de gemeente Eindhoven. DOOR! wordt ingezet in het werkgebied (de regio Eindhoven) van de 6 corporaties. “Meer dan 90% van de trajecten is een succes.”

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring