W-Platform Logo
Home
Geen preview
Bewoner in beeld

Datum

30 mei 2023

Bewoner in beeld: Halima Boutbaik

Ze wordt het hart van de wijk genoemd, Halima Boutbaik. Ze is al sinds 2005 vrijwilliger in Vaartbroek. Eerst bij jongerencentrum De Vaart en sinds een jaar bij buurthuis De Huiskamer. Hier kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten of wat eten en drinken. Halima is er vaak en soms kookt ze voor groepen. “Het is mijn tweede huis.”

Al jaren doet ze van alles in de wijk. Van helpen bij activiteiten in De Vaart tot een bloemetje kopen voor iemand in de straat. Ze maakt een praatje, steekt de handen uit de mouwen of is een luisterend oor. Dat waarderen buurtbewoners. Maar ook de gemeente. In 2017 kreeg ze namelijk een cheque voor haar inzet.

De Huiskamer is ingericht met spullen die mensen hebben gegeven. “Zelfs de keuken en gordijnen.” Halima werkt er samen met 5 andere vrijwilligsters. Regelmatig zijn er bijeenkomsten, bijvoorbeeld van de gemeente of Woonbedrijf. Dan verzorgt Halima soms het eten. “Ik hou van koken en verschillende keukens. Soms Chinees, dan Indonesisch of Marokkaans. Ik kook altijd op gevoel, zonder recept. Als mensen het lekker vinden en dankbaar zijn, dan ben ik blij.”

In december was er brand in een seniorencomplex in de straat. Alle bewoners zijn opgevangen in De Huiskamer. “We zorgden voor koffie en thee, en van een pizzazaak hier kregen we 30 pizza's. De liefde, warmte en aandacht was zo mooi. Daardoor is zo’n plek belangrijk voor de wijk.”

Vorig artikel in deze editie

Samen ondernemen met je ❤

Volgend artikel in deze editie

Nauw samenwerken in de visieontwikkeling van WoensXL


Gerelateerd

Geen preview
Bewoner in beeld

28 mei

2024

Bewoner in beeld: Petra

Al bijna 60 jaar is Petra al een groot PSV-supporter. En waar kun je beter wonen als PSV je passie is? Juist, vlakbij het stadion. Nog beter? Ernaast! En dat geluk had Petra, toen ze 11 jaar geleden een huis aan de Frederiklaan voorbij zag komen.

Lees artikel

Geen preview
Bewoner in beeld

3 oktober

2023

Bewoner in beeld

Mevrouw van Dijk is 96 jaar en woont al bijna 60 jaar in haar woning in de wijk Kronehoef. Ze is dol op haar groene achtertuin, die ze nog steeds zelf bijhoudt. Dit vindt ze ook het fijnste aan haar woning: lekker buiten bezig zijn!

Lees artikel

Geen preview
Bewoner in beeld

16 november

2022

Bewoner in beeld: Joop

Al 50 jaar woont Joop van Donkelaar (83) in Schuttersbosch. En als het aan hem ligt tot zijn dood.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring