Woningen in oude kantoorpanden Woonbedrijf

02 december 2015
W Nieuws

Woningen in oude kantoorpanden Woonbedrijf

Vanaf 4 januari 2016 werken alle medewerkers van Woonbedrijf vanuit één kantoor aan Wal 2 in Eindhoven. De kantoorpanden die we achterlaten aan Europalaan 7 en Willemstraat 28 toveren we om tot betaalbare huurwoningen. Zo laten we geen lege kantoren achter én zorgen we voor nieuwe woonruimte in Eindhoven. Zo geven we de panden terug aan de stad.

Woningen in Woonwinkel Europalaan 7
In ons kantoor aan Europalaan 7 zit nu nog de Woonwinkel van Woonbedrijf. Dit kantoor verbouwen we tot 48 kleine appartementen voor een- en tweepersoonshuishoudens tot 23 jaar. Naar verwachting starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2016.

Er komen 9 splitlevelwoningen in het gebouw, diverse studio's en appartementen met één slaapkamer. De huurprijs van de meeste woningen komt onder de 403 euro te liggen, zodat jongeren huurtoeslag voor de woningen aan kunnen vragen. Aan de buitenkant van het gebouw verandert weinig.

Vanaf februari is de verbouwing te volgen via een speciale pagina op www.woonbedrijf.com.

Bijzondere tegelvloer
Architect Arie van Rangelrooij van en│en│Architecten was 25 jaar geleden al betrokken bij het ontwerp van Europalaan 7. Nu werkt hij ook mee aan de transformatie. In de huidige Woonwinkel aan de Europalaan ligt een tegelvloer, die is ontworpen door kunstenaar Peter Struycken. Deze vloer blijft intact en hij heeft meegedacht over het kleurgebruik.

Woningen in kantoor Willemstraat 28
In ons kantoorpand aan Willemstraat 28 zit nu nog de Woonwinkel van Vestide. Ook in dit kantoor komen woningen. De plannen voor deze transformatie zijn al vergevorderd. We verwachten dat deze plannen nog voor het einde van het jaar klaar zijn.

 

Impressie kleuren woningen Europalaan 7