Woningen Judith Leysterplein in Helmond klaar

21 april 2020
W Nieuws

Woningen Judith Leysterplein in Helmond klaar

Op de plek waar enkele jaren geleden nog basisschool De Paardenbloem in Helmond stond, heeft Woonbedrijf 20 seniorenwoningen en 11 appartementen voor 1 of 2 personen gebouwd. Het zijn duurzame sociale huurwoningen en ze liggen aan het Judith Leysterplein. De bouw startte in mei 2019 en de woningen zijn begin april van dit jaar opgeleverd.

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus moesten we de oplevering anders aanpakken. Normaal gesproken geven we de bewoners een rondleiding door de woning en leggen we alles uit. Dat was juist bij deze woningen nodig, omdat er een gasloze installatie in zit. Helaas was dit niet mogelijk. Daarom maakten we een filmpje met uitleg over de technische zaken. Medewerkers van Woonbedrijf stonden paraat om vragen te beantwoorden en hulp te bieden waar het kon.

De oplevering van een nieuwe woning is voor de bewoners een feestelijk moment. Dat feestje komt er nog wel. Als het weer mogelijk is, organiseren we een bijeenkomst om de oplevering met alle bewoners te vieren.