Werken in tijden van corona

21 april 2020
W Nieuws

Werken in tijden van corona

Het coronavirus zorgt ervoor dat we bij Woonbedrijf anders werken. Hierbij houden we ons aan de RIVM-richtlijnen. We blijven woningen verhuren, maar hebben onze processen aangepast aan de nieuwe situatie. De Woonwinkel is wat anders ingericht en we regelen meer zaken op afstand, digitaal. Ook het protocol voor reparaties en renovaties is aangepast. We proberen zoveel mogelijk te doen en door te werken, maar stellen daarbij de veiligheid en gezondheid van bewoners en medewerkers voorop. Binnen Woonbedrijf bestaat sinds maart een ‘crisisteam’ dat dagelijks bekijkt of er aanpassingen nodig zijn en collega’s daarvan op de hoogte stelt. 

Hulp nodig
Voor sommige leveranciers is dit een lastige tijd en dat begrijpen we. We hebben duurzame relaties met onze partners en vinden het belangrijk om hierover het gesprek te voeren. Als een partner hulp nodig heeft, kijken we of en op welke manier we iets kunnen betekenen. Zo brachten we bijvoorbeeld bedden naar de nachtopvang van Neos en schreven kaartjes voor ouderen die bij Wooninc. huren.  
Ook voor onze bewoners zijn we er. Medewerkers bellen oudere bewoners op om te vragen hoe het gaat en of ze ergens hulp bij nodig hebben. Hierbij werken we samen met Samen Voor Eindhoven, die zorgt voor vrijwilligers die de bewoners helpen. Daarnaast verzorgen we via het Buurtfonds van Woonbedrijf, in samenwerking met het CKE, straatoptredens voor (oudere) bewoners. Op die manier willen we hen een hart onder de riem steken en kunnen ze op veilige afstand genieten van muziek.

Reactie toevoegen