Veranderingen binnen onze organisatie

08 oktober 2019
W Nieuws

Veranderingen binnen onze organisatie

De Metropoolregio Eindhoven ontwikkelt zich in rap tempo en dat brengt veranderingen met zich mee. Er is een grote behoefte aan woningen, overheids- en bouwkosten stijgen en we willen verduurzamen. Dat vraagt om een passende organisatie en daarom voeren we intern veranderingen door. Algemeen  directeur Ingrid de Boer vertelt over deze transitie en wat belangrijke veranderingen zijn voor samenwerkingspartners.

Fijn en ongestoord wonen in een duurzame woning voor een eerlijke prijs. Dat is waar we de komende  jaren op focussen. We willen flink investeren in nieuwbouw en in het verduurzamen van woningen. De stijgende overheidskosten bemoeilijken dat fors, het knelt in ons huishoudboekje. (lees meer op pag. 8) “We moeten scherper aan de wind varen”, vertelt Ingrid de Boer. “Ons bewuster zijn van onze uitgaven. Dat betekent dat we ook kijken naar onze eigen organisatie. Om goed aan te sluiten op onze  ambities, vastgelegd in het ondernemingsplan, zijn organisatieveranderingen nodig.” 

Organische aanpak

Intern is een team van medewerkers aan de slag gegaan met het uitwerken van de nieuwe  organisatie. “Er is dus geen sprake van een reorganisatie met een vastomlijnd plan”, vertelt Ingrid. “De aanpak is organisch. Dat doen we om alle medewerkers invloed te geven op datgene waar hij of zij verantwoordelijk voor wordt. Het directieteam kiest haar bestuurssecretaris, concerncontroller en managers, de managers kiezen hun teamleiders en medewerkers. De medewerkers beslissen over hun proces en activiteit. Eind dit jaar moet dat vormgegeven zijn. Daarna worden in 2020 de processen hierop aangepast. We gaan onze dienstverlening online organiseren, maar blijven ook telefonisch, per mail en in de Woonwinkel bereikbaar. Als alles soepel verloopt, is het hele proces op 1 januari 2021 afgerond.”

Nieuwe managers

De managementlaag ziet er nu dus anders uit. Er zijn 11 afdelingen met leidinggevende managers, onder wie een aantal nieuwe gezichten. Managers hebben op deze nieuwe functies moeten solliciteren. “Een grote verandering is dat er geen districtsmanagers meer zijn. Hun werkzaamheden zijn verdeeld over 5 nieuwe functies: Verhuur, Buurtbeheer, Vastgoedbeheer, Nieuwbouw en Assetmanagement. Op deze manier krijgen al deze gebieden de benodigde aandacht. Er zijn 4 assetmanagers. Zij zijn geen leidinggevenden, maar verantwoordelijk voor de complexen in een bepaald gebied. Zij zullen dan ook een belangrijke rol spelen in het contact met onze samenwerkingspartners.”

Tienjarenplan

We hebben een portefeuillestrategie opgesteld, een tienjarenplan voor het totale bezit. Hierin staat wat er met onze woningen in de verschillende buurten gebeurt. “Dat plan wordt jaarlijks bijgewerkt  op basis van wat er dat jaar is gebeurd. Daarbij kijken we ook goed naar wat er speelt in elke buurt.” Het samenwerken met partners is meer dan ooit nodig. “Onze ambities en maatschappelijke opdrachten kunnen we niet alleen realiseren, we hebben onze partners in de regio nodig; gemeenten, zorgpartijen, ontwikkelaars, collega-corporaties, leveranciers, bouwbedrijven... Alleen samen kunnen we onze doelstellingen realiseren.”

Directieteam
Ingrid de Boer, Roy Beijnsberger, Paul Terwisscha, 
Wilbert van Bakel (bestuurssecretaris),
Mark Somers (concerncontroller)

Managers en afdelingen
Marie-José Backx – Buurtbeheer
Laura van Mierlo – Verhuur
Michiel ter Laan – Bewonerscontact en Communicatie
Daisy Oliemeulen – Vastgoedbeheer
Dennis van Thiel – Nieuwbouw
Stan van den Thillart – Bouwservice
Susan Roijmans – Mens en Organisatie
Pascal Simons – Informatiemanagement
René Span – Financiën en Controlling
Frank Meeuwis – Bedrijfsondersteuning
Voor de afdeling Buurtbeheer zoeken we nog een manager. 
Hiervoor staat een vacature open.

Portefeuillemanager
Ron Jeuriëns

Assetmanagers
Teun van Kuijk, Dirk Spooren, Yvon van Rozendaal en Toon van Hulten

Nieuwsgierig geworden of heeft u vragen?

Neem dan contact op met een van de directeuren of managers. Zij gaan graag met u in gesprek.