Samen op afstand - visueel jaarverslag 2020

01 januari 2021
W Nieuws

Samen op afstand - visueel jaarverslag 2020

We sluiten een bewogen jaar af. Op 1 januari 2020 startten we met onze vernieuwde organisatie. Voor iedereen even wennen: nieuwe afdelingen, functies en een andere manier van werken. In het voorjaar kregen we te maken met corona. Dit maakt ons werk niet gemakkelijker, maar we zijn blijven denken in mogelijkheden. Onze dienstverlening liep zoveel mogelijk door.

Er zijn mooie, verbindende initiatieven ontstaan (tijdens corona)
In het voorjaar belden we oudere bewoners met de vraag of zij ergens hulp bij nodig hadden. We hielpen ze met Samen voor Eindhoven en vrijwilligers van Philips en VHE met allerlei zaken in en rond huis. In mei startte het project ‘De smaak van Lievendaal’. Buurtbewoners in Lievendaal konden elkaar opgeven voor een warme maaltijd, gekookt door koks in opleiding van Springplank. 

Ook onze projecten liepen zoveel mogelijk door
In de Eindhovense buurt Tivoli leverden we 63 duurzame, betaalbare woningen op. Aan het Judith Leysterplein in Helmond bouwden we 20 seniorenwoningen en 11 appartementen. In Tongelre maken we 202 woningen energiezuiniger, in Tivoli doen we hetzelfde met 108 woningen. We verhuurden dit jaar bijna 3.500 woningen en legden op 1.098 woningen zonnepanelen. Meer mooie resultaten vindt u in ons visueel jaarverslag.

We kijken vooruit, naar 2021
We ronden veel nieuwbouwprojecten af. Er komen o.a. 76 nieuwe woningen in Huysackers in Veldhoven, 76 appartementen op Suytkade in Helmond en 15 appartementen en 13 tuinwoningen in Tongelre. We blijven ons inzetten voor fijn en ongestoord wonen in een duurzame woning voor een eerlijke prijs. Hiervoor hebben we u nodig. Zeker in deze tijd. Alleen samen kunnen we onze opgaven en uitdagingen realiseren.

Bekijk direct ons visueel jaarverslag