Proefwoningen in Schuttersbosch

31 mei 2022
W Nieuws

Proefwoningen in Schuttersbosch

In een paar weken tijd zijn 2 proefwoningen in Schuttersbosch gebouwd. De meeste onderdelen zijn in de fabriek gemaakt. Die kwamen aan op grote vrachtwagens, werden op hun plek getakeld en daar in elkaar gezet. De proefwoningen zijn al verhuurd...

De twee-onder-een-kapwoningen zijn ‘basiswoningen’ en ‘pluswoningen’. De basiswoning heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor 1 of 2 personen. De pluswoning heeft 3 slaapkamers en is geschikt voor een klein gezin. De woningen gaan hofjes vormen, met elk 12 woningen. Het groene en bosrijke karakter om de woningen heen blijft zoveel mogelijk bestaan. Er zijn geen eigen tuinen. De woningen zijn 55 tot 78m2 groot en kosten ongeveer tussen de €640,00 en €758,00 per maand. 

Er wordt in fases gebouwd. Per straatje of hofje en alleen op lege kavels. Niet alle woningen leveren we in één keer op, omdat veel van de oude huizen nog bewoond zijn. Sommige hofjes bouwen we waarschijnlijk pas over enkele jaren. We hopen dat de eerste rijtjes en hofjes in 2023 klaar zijn.

Woningzoekenden ‘solliciteren’ op deze woningen. In een motivatie geven ze aan waarom ze er willen wonen en wat ze kunnen betekenen voor de buurt. 

Meer info: www.woonbedrijf.com/schuttersbosch