Proefwonen in een designwoning

18 juni 2012
W Nieuws

Proefwonen in een designwoning

Vandaag heeft Woonbedrijf, woningcorporatie in Eindhoven, bekend gemaakt welke prijswinnaars gaan Proefwonen op Strijp-S in Eindhoven. Woonbedrijf organiseerde deze wedstrijd waar deelnemers een weekend kunnen winnen in een prachtig ingerichte designwoning in SAS-3. Eén van de drie weekenden is tijdens de Dutch Design Week. Tijdens het Proefwonen zullen de winnaars via social media laten weten hoe ze het ervaren.

Bijzonder weekendje weg op SAS-3
In totaal waren er drie weekenden te winnen in de proefwoning in SAS-3:
Twee geheel verzorgde weekends in juli om volop te genieten van wat Eindhoven te bieden heeft. En een weekend tijdens de Dutch Design Week. Dan is verzorging overbodig; de winnaars van dit weekend hebben dan hun handen vol aan het bezoeken van alle activiteiten.

Inzendingen voor wedstrijd
Om een van de weekenden Proefwonen te winnen vroegen we deelnemers zich op een originele manier te presenteren. En dat lieten ze zien via sas3.dichtbij.nl. Er zijn diverse inzendingen binnengekomen met allerlei creatieve ideeen. De jury*) heeft deze winnaars gekozen omdat ze hun verhaal hebben verteld met sprekende beelden en zelfs met YouTube-filmpjes.

Hotspot op voormalig Philips-fabrieksterrein
Strijp-S was ooit het terrein van de Philips-fabrieken. De komende jaren ontwikkelt het gebied zich verder tot een nieuwe dynamische en bruisende hotspot in Eindhoven. De metamorfose is in volle gang. In de prachtige industriële gebouwen vestigen zich tal van designers en creatieve bedrijven. Vanaf september kun je ook wonen in Strijp-S. Woonbedrijf bouwt tegenover de historisch Philips-panden de eerste nieuwbouw: SAS-3. Binnenkort is de proefwoning klaar. Deze wordt ingericht met meubilair van het - hoe kan het anders - Eindhovense Yksi Design.

*) De jury bestond uit:
Hans Robertus (voorzitter) - Creatief directeur Design Cooperation Brainport
Ad van Berlo – Eigenaar VanBerlo
Susanne Groeneveld – Journalist Eindhovens Dagblad
Petra Slaats - Journalist/editor Woonkrant bij De Telegraaf
Geertje Pruijsers – Manager Communicatie Woonbedrijf