Ontwerp een eigen voordeur

20 oktober 2011
W Nieuws

Ontwerp een eigen voordeur

Vestide bouwt aan de Cederlaan 272 wooneenheden voor studenten en short-stayers. Districtsmanager Harald Evers en communicatie­­­medewerker Jeroen van der Wegen van Woonbedrijf lichten toe.

Vlakbij het centrum en op een steenworp van Strijp-S en Strijp-R zijn de woningen een fijne plek voor studenten en zeker ook design­studenten. Harald: “Ze maken er hun plek en omgeving van, in het voorjaar ook online. Dan komt er een website, met een centrale rol voor social media.” Het gaat de digitale ‘hotspot’ van onze huurders worden, voorspelt Jeroen. “Hier ontmoet je je medehuurders, kom je te weten waar dat leuke feestje is en kun je afspraakjes maken.”

Trending topic
Met Eindhoven studentenstad als ‘the place to be’ is Vestide ‘the place to stay’. “We hadden een proef met een eigen smart-app tijdens de introductieweken. Die is heel goed ontvangen”, aldus Jeroen. “We combineerden programma’s van Fontys, TU/e en studenten­verenigingen, en introduceerden #intro040. Deze hashtag was zelfs twee dagen trending topic in Nederland.” Deze manier van communiceren krijgt een vervolg: “Studenten zijn te vinden op social media. Dat past bij de leefwereld van onze klanten en we laten graag zien dat we meer doen dan puur verhuren.”

Persoonlijke pagina
Aan de Cederlaan maken bewoners er echt een eigen ruimte van: “Om de grootheid van het gebouw te doorbreken, kunnen bewoners hun eigen voordeur ontwerpen”, legt Jeroen uit. “En aan de individuele QR-code wordt naar wens een eigen site of persoonlijke pagina gekoppeld. Ook een aanknopingspunt voor ontmoeting en gesprek.”

Eveneens bijzonder: het complex in aanbouw doet mee in de Dutch Design Week. Harald: “Aannemer BAM was meteen enthousiast: een ‘first event’ in plaats van een eerstesteenlegging. Een expositie op een unieke locatie, want deze status quo is tijdelijk.” Komende zomer wordt het gebouw opgeleverd, vlak voor aanvang van het nieuwe studiejaar.