Nieuwe standaardwoningen in regio Eindhoven

27 mei 2021
W Nieuws

Nieuwe standaardwoningen in regio Eindhoven

De komende vijf jaar worden er elk jaar 200 tot 250 gestandaardiseerde sociale huurwoningen gebouwd in de Metropool Regio Eindhoven (MRE). Dit komt voort uit de samenwerking tussen de 13 woningcorporaties in de MRE en de 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE).

De ‘standaard huurwoning’ zorgt voor lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Het gaat om eengezinswoningen en appartementen voor 1 en 2 personen. Het doel is om meer betaalbare, duurzame en sociale huurwoningen bouwen en zo de woningnood te verminderen. Bouwbedrijf Heijmans en BAM Wonen bouwen de sociale huurwoningen. De woningen komen te staan in de 9 gemeenten uit het SGE, zoals Helmond, Geldrop-Mierlo, Veldhoven en Eindhoven. 

Unieke samenwerking  

Het is een voor Nederland unieke pilot. Ingrid de Boer: “Samen kunnen we sociale huurwoningen betaalbaar houden en krijgen we de kans om ons woningbestand uit te breiden.” Ook Piet Machielsen, wethouder in de gemeente Oirschot en bestuurlijk trekker namens de 9 gemeenten, is blij met de samenwerking. “Door de handen ineen te slaan, werken corporaties en gemeenten efficiënt aan hun gedeeld belang: huurders in onze regio een fijne, betaalbare stek bezorgen!”