Nieuw convenant studentenhuis­vesting

27 mei 2021
W Nieuws

Nieuw convenant studentenhuis­vesting

Eindhoven heeft een nieuw convenant Studentenhuisvesting. Dit is een vervolg op het Convenant Huisvestingsopgave Studenten 2012-2020. Verschillende partijen zetten zich samen in voor Eindhovense studenten en Eindhoven als aantrekkelijke studentenstad.

Het convenant is een initiatief van Gemeente Eindhoven, Holland Expat Center South, TU/e, Fontys Hogescholen, Design Academy Eindhoven, Summa College, Woonbedrijf/Vestide, Stichting Vastgoedbelang, Stehven en Brainport Development. 

Groei 

Eindhoven groeit en het aantal (internationale) studenten groeit mee. Dit is belangrijk voor de ontwikkeling van de Brainportregio. Daarom wil Eindhoven een stad zijn waar studenten graag naartoe komen en zich thuis voelen. En dat ze er na hun studie ook blijven wonen en werken.

Samen zorgen voor woningen

Hierbij horen voldoende betaalbare woningen. Ingrid de Boer, algemeen directeur/bestuurder van Woonbedrijf: “Het is belangrijk dat we samenwerken om de puzzelstukjes goed op elkaar te laten aansluiten. Samen moeten we zorgen voor genoeg woningen voor (nieuwe) studenten en afgestudeerden. Zo blijft de doorstroom op gang en kan iedereen wonen op een plek die op dat moment past bij hun wensen.”