Moeten wordt mogen

01 juni 2016
Column/Blog

Moeten wordt mogen

Dit is de tijd van exponentiële technologische groei, alles valt te maken. Ook ligt de wereld binnen handbereik: met slechts een paar muisklikken heb je toegang tot de informatie die je zoekt. Grote veranderingen die ertoe leiden dat we altijd verbonden zijn, virtueel weliswaar, en dat technologie reageert en ‘slim’ wordt. En dat vertaalt zich ook in andere verhoudingen. Geen baan meer voor het leven, geen dienstverband meer als carrièrestap.

Cassandra Vugts (fotografie Marielle van Uitert)

Er is een netwerkomgeving ontstaan waarbinnen mensen zich hybride bewegen en op zoek zijn naar een omgeving die nieuwe verbindingen en een leven lang leren mogelijk maakt. Innovatiecampus SPARK is de omgeving waar we dit willen faciliteren. Maar hosanna is het allemaal niet. Want de nieuwe wereld is bar taai. Alhoewel geen crisis of uitdaging te lastig is en techniek zich daar perfect naar voegt, worstelen organisaties met diezelfde flexibiliteit. Kunnen organisaties de nieuwe wereld wel bijbenen en diezelfde hybride permanente leeromgeving bieden? Zodat talent zich thuis blijft voelen in een corporate omgeving? Broodnodig, want de uitdagingen zijn er zeker naar.

Toch blijven organisaties, ondanks deze enorme dynamiek, richten op nog efficiënter werken en inzetbaarheid van mensen. Een logische stap als je meer controle en kostenbeheersing wil. Vanuit waarde-ontwikkeling en ambitie geredeneerd, echter een troosteloos vooruitzicht. Want het is nou eenmaal veel leuker zelf iets te bedenken, dan het bedachte klakkeloos aan te nemen of je alleen maar te richten op verdere efficiency. Misschien is talentontwikkeling moeilijk te realiseren naar oude maatstaven. Het efficiënt, uniform en in voorgeschreven lagen moeten denken, zal ruimte kunnen maken voor het mogen nadenken, kritisch zijn en netwerken. Moeten wordt mogen. SPARK startte amper een jaar geleden met een talentenprogramma. Een programma waar talent elkaar ontmoet en de kans krijgt zich volledig te concentreren op een probleem. Problemen die bedrijven normaliter beantwoorden met de genoemde efficiency- en controlemaatregelen. Weg van de eigen business en aanverwante moetjes en spoedjes, ontstaat opeens dynamiek. In een recordtempo worden de talenten van uiteenlopende bedrijven ondergedompeld in nieuwe kennis en uitgedaagd met problemen waarvoor ze even heel anders mogen denken.

En wat gebeurt er? Ze raken enthousiast om van elkaar te leren, elkaars industrie te doorgronden en slimme oplossingen te bedenken. Kostenbesparende oplossingen en vooruit, ook de hele gekke risicovolle ideeën. De opbrengst van het programma? Een hecht netwerk en kennis buiten je eigen branche en een zelfgecreëerd perspectief. Met dit inzicht is geen probleem te ingewikkeld en krijg je er uiterst gedreven mensen voor terug. Dat is geen kostenbesparing, maar pure winst.

Cassandra Vugts
Managing director bij SPARK campus