Medewerkers Woonbedrijf steken handen uit de mouwen voor Severinus

11 oktober 2013
W Nieuws

Medewerkers Woonbedrijf steken handen uit de mouwen voor Severinus

De jaarlijkse Medewerkersdag van Woonbedrijf, woningcorporatie uit Eindhoven, is geen gewoon uitje. Op donderdag 10 oktober gingen alle medewerkers (450!) aan de slag op zorgboerderij De Keldershoeve van Severinus. Severinus is de zorgorganisatie in Veldhoven en omgeving, primair voor mensen van jong tot oud met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking en hun naasten. De Woonbedrijfmedewerkers staken de handen uit de mouwen en klaarden allerlei klussen op de zorgboerderij De Keldershoeve.

Op De Keldershoeve in Veldhoven vinden allerlei dagactiviteiten plaats voor cliënten van zorgorganisatie Severinus. De boerderij, dierenhokken en verschillende bijgebouwtjes konden best een opknapbeurt gebruiken. In diverse teams is er door de medewerkers van Woonbedrijf 30 klussen geklaard: schilderen, hekwerken repareren en daken vervangen. Gebouw De Bussel kreeg een complete make-over en werd omgedoopt tot De Wilgenman. Verder hebben Woonbedrijvers de cliënten van Severinus verwend; samen wandelen, liedjes zingen en voorlezen. Als herinnering aan de dag onthulden algemeen directeur van Woonbedrijf Ingrid de Boer en Geraline Leusink, Voorzitter Raad van Bestuur van Severinus de speciale ‘Medewerkersdag-tegel’ in de zorgboerderij.

Aandacht voor de klant
De Medewerkersdag is voor de 450 medewerkers van Woonbedrijf, die elkaar niet altijd dagelijks tegenkomen, een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Het is tegelijkertijd een dag waarop de woningcorporatie haar maatschappelijke betrokkenheid wil tonen. De keuze voor Severinus was snel gemaakt, zegt Ingrid de Boer van Woonbedrijf: “Bij de keuze voor een project wordt gekeken naar projecten in de regio Eindhoven die een helpende hand kunnen gebruiken en een belangrijke functie in en voor de buurt hebben. Er was direct een klik met Severinus. Ik denk omdat we veel met elkaar gemeen hebben, zoals echte aandacht voor de individuele klant.”

Geraline Leusink vult aan: “Fantastisch dat Woonbedrijf Severinus heeft uitgekozen voor hun jaarlijkse medewerkersdag. Wij zijn zeer vereerd met dit vrijwillige gebaar. Het is hartverwarmend om het enthousiasme van de medewerkers van Woonbedrijf, onze medewerkers én onze cliënten te zien. Ze vullen elkaar aan en iedereen draagt z’n steentje bij. Ik wil Woonbedrijf enorm bedanken voor hun bijzonder betrokken inzet.”

Een ware feestdag
Tijdens de dag hielden de cliënten van Severinus nauwlettend in de gaten of het werk goed werd uitgevoerd. Waar mogelijk hielpen zij en hun begeleiders een handje mee. En omgekeerd: medewerkers van Woonbedrijf lieten zich vol verwondering door cliënten van Severinus rondleiden over het terrein. Zo werd de Woonbedrijf Medewerkersdag 2013 een feestdag voor iedereen!

Reactie toevoegen