Klantwaardering blijft hoog voor Woonbedrijf

26 november 2015
W Nieuws

Klantwaardering blijft hoog voor Woonbedrijf

Aedes-benchmark goed leerinstrument voor woningcorporaties
Huurders waarderen de dienstverlening van Woonbedrijf in 2014 met een 7,5. Dit cijfer is op donderdag 26 november 2015 gepubliceerd door Aedes, vereniging van woningcorporaties. Die maakte de resultaten bekend van de Aedes-benchmark.

Op de website van Aedes leest u meer over deze Benchmark.

Dicht bij onze klant
Hoewel de klant scherper heeft geoordeeld en de score een beetje daalde, scoort Woonbedrijf nog steeds als één van de beste XL-woningcorporaties. Al sinds de fusie, 10 jaar geleden, heeft Woonbedrijf de focus op de klant. Dit onderzoek laat zien dat deze werkwijze goed werkt. Onze dienstverlening is weliswaar hetzelfde gebleven, maar de klant houdt ons scherp.

Marc Eggermont, algemeen directeur Woonbedrijf: “We sturen niet op maximale klanttevredenheid maar op zoveel mogelijk klanten die tevreden zijn. Wij zien het resultaat van dit jaar niet als daling maar als normale fluctuatie. Dat beeld past prima bij de stabiele tevredenheid die we al jaren door middel van KWH en eigen metingen constateren.”

Blijven leren
De Benchmark is een leerinstrument en zo gebruiken we het ook. Woonbedrijf houdt hiermee de vinger aan de pols en kijkt wat de ontwikkelingen zijn in de corporatiebranche.

“Bij ons is de gemeten klantwaardering voor reparatieverzoeken in de tweede editie van de benchmark gedaald. En daarmee onze ranking. We zien dat vooral als een uitdaging en we kijken natuurlijk wat we kunnen leren van collega’s die op dit punt een stijging laten zien. Zit het in de manier waarop reparatieverzoeken kunnen worden gemeld? Of in de wijze waarop je omgaat met klanten die niet meteen tevreden zijn? Zo blijven we van elkaar leren!,” aldus Marc Eggermont.

Gemiddeld in bedrijfskosten
Deze Aedes-benchmark toont naast de klantwaardering ook een vergelijking op de zogenaamde beïnvloedbare bedrijfskosten. De bedrijfskosten van Woonbedrijf liggen op een gemiddeld niveau. En de daling met 153 euro is hoger dan het gemiddelde voor de XL-corporaties. Dat was gemiddeld namelijk 133 euro. Dit terwijl Woonbedrijf niet inzet op kostenbesparing maar juist op verbetering van de bedrijfsvoering.

Marc Eggermont: “Het doel is om een hoge klanttevredenheid te bereiken tegen gemiddelde bedrijfskosten. Sommige andere corporaties reorganiseren om sterk op de bedrijfskosten te besparen om middelen vrij te krijgen om de heffingen te betalen. Woonbedrijf wil tegen aanvaardbare bedrijfskosten de klanttevredenheid hoog houden en blijven investeren in vernieuwing van het woningbezit.”