Kijk 'ns: 71 woningen in nieuwe wijk Huysackers

27 mei 2021
W Nieuws

Kijk 'ns: 71 woningen in nieuwe wijk Huysackers

Huysackers is een nieuwe wijk aan de westkant van Veldhoven. De wijk is in aanbouw en er komen koop- en huurwoningen te staan. Woonbedrijf bouwt er 55 woningen en 21 appartementen.

De woningen van Woonbedrijf zijn duurzaam, betaalbaar en geschikt voor gezinnen, starters en ouderen. Bouwbedrijf BMV startte in februari 2020 met de bouw. De 21 appartementen zullen in juni 2021 klaar zijn. De eengezinswoningen zijn al af. Ron en Bianca Akkermans en hun 9-jarige dochter wonen er sinds half maart. Eerder woonden zij 12 jaar in een huurwoning in de Veldhovense wijk ’t Look. “Maar die buurt is niet meer zoals die vroeger was”, vertelt Ron. “We wilden verhuizen en kwamen dit nieuwbouwproject tegen. Daarvoor hebben we ons ingeschreven.”

Van oud naar nieuw

Van een oud naar splinternieuw huis is even wennen. “Ik heb nog een beetje het idee dat ik in een vakantiehuisje woon”, zegt Bianca lachend. “Het is echt een nieuwbouwhuis. Er moeten nog wat technische zaken worden opgelost en we zijn nog bezig met de afwerking.”

Duurzaam

De woningen zijn goed geïsoleerd en gasloos. Ze hebben zonnepanelen en een warmtepomp. Die gebruikt warmte uit de grond of buitenlucht om water en de woning te verwarmen. “We wilden graag duurzaam wonen”, zegt Ron. “Maar dat is wel even wennen. Een warmtepomp en elektrisch koken zijn nieuw voor ons. De goede isolatie is heel fijn. Het is comfortabel en we horen weinig geluid van buiten.” Ook de wijk is duurzaam ingericht. De straatverlichting is energiezuinig en regenwater komt terecht in wadi’s, vijvers en beekloopjes.