Kijk 'ns: 31 woningen aan het Judith Leysterplein in Helmond

07 oktober 2020
W Nieuws

Kijk 'ns: 31 woningen aan het Judith Leysterplein in Helmond

In mei vorig jaar de bouw van 20 seniorenwoningen en 11 appartementen. De woningen waren in april dit jaar klaar en staan aan het nieuwe Judith Leysterplein. 

In de appartementen wonen 1 of 2 personen van alle leeftijden. 

De seniorenwoningen zijn voor 60-plussers. In een van die woningen woont Frans Poppelaars met zijn vrouw. Zij wilden graag naar een gelijkvloerse huurwoning. “Het wonen hier bevalt enorm goed”, zegt hij. “De plek is perfect, het is lekker rustig en de woning is goed geïsoleerd. We hebben een kleine tuin en een eigen parkeerplaats. Na het verhuizen kwamen de vakmannen van Woonbedrijf helpen met verschillende klusjes. Zij hebben netjes een douchecabine in onze badkamer gezet. Mijn complimenten aan die mannen!”  

Duurzaam

Voor de sociale huurwoningen betalen bewoners ongeveer €600,00 per maand. Bijzonder is dat de gevels bestaan uit ClickBrick-bakstenen. Die zijn met elkaar verbonden door een kliksysteem. Hierdoor zijn de stenen gemakkelijk uit elkaar te halen en opnieuw te gebruiken. De woningen zijn energiezuinig en gasloos. Ze hebben een elektrische warmtepomp en zonnepanelen. Erg duurzaam dus!