Huysackers in Veldhoven

07 oktober 2020
W Nieuws

Huysackers in Veldhoven

Woonbedrijf bouwt 76 huurwoningen in Huysackers, een nieuw woongebied aan de westkant van Veldhoven. Het gaat om 55 woningen en 21 appartementen. Bouwbedrijf BMV is in februari dit jaar gestart met de bouw.

Er komen diverse typen woningen voor verschillende doelgroepen. Zo komen er 26 woningen met 2 slaapkamers voor kleinere gezinnen en 29 woningen met 3 slaapkamers voor 3 of meer personen. De 21 appartementen zijn verdeeld over 3 verdiepingen. De appartementen op de begane grond hebben een klein terras en zijn heel geschikt voor senioren. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een balkon.

Plein en park

De hele wijk wordt gebouwd als een traditioneel Kempisch dorp met in het hart een gezellig plein. Daar komen straks ook wijkvoorzieningen en een basisschool. De Roskam, een bestaande straat, is de centrale 'dorpsstraat'. Rondom Huysackers komt een park, waar ruimte is voor wandelen, spelen en tuinieren. De verhuur van de woningen start begin oktober. Naar verwachting zijn de woningen eind 2020 klaar en de appartementen in juni 2021. 

Duurzame woningen  

De woningen hebben geen gasaansluiting en zijn voorzien van zonnepanelen. Ook de openbare ruimte in de wijk is duurzaam ingericht, met bijvoorbeeld energiezuinige straatverlichting. Regenwater komt niet in het riool terecht, maar wordt via een systeem van wadi's, vijvers en beekloopjes afgevoerd.