Huishoudboekje in beeld

16 april 2019
W Nieuws

Huishoudboekje in beeld

In ons huishoudboekje staan onze inkomsten en uitgaven. Hoe deze er precies uitzien - en hoeveel geld we waaraan uitgeven - is te zien in dit artikel.

Uitgaven 2018 in totaal €202 miljoen
 

Het grootste deel van onze inkomsten bestaat uit huur: €196 miljoen. Een klein deel ook uit verkoop van woningen: €6 miljoen. Van dit totale bedrag gaan verschillende kosten af. Die zijn hieronder grafisch weergegeven. Uiteindelijk houden we van de €202 miljoen €53 miljoen over. Dat is het losstaande groene vak van de taart. Dit bedrag wordt weer gestoken in investeringen, dus het bouwen en renoveren van woningen.

 

Investeringen 2018 in totaal €100 miljoen

Onze huidige ambitie is om jaarlijks 350 nieuwe woningen te realiseren en 550 woningen te renoveren. Dit is nodig om ons woningbezit en de kwaliteit hiervan op peil te houden. Deze investeringen kosten gemiddeld zo’n €100 miljoen per jaar. Van onze huur- en verkoopopbrenst blijft na de aftrek van kosten en belastingen ongeveer €53 miljoen euro beschikbaar voor investeringen. Dat betekent dat er nog €47 miljoen nodig is om die investeringen waar te maken. Daarvoor gaan we leningen aan.

Kijk voor al onze cijfers over 2018 op www.woonbedrijfinbeeld.com.

Bekijk hier het volledige huishoudboekje

Reactie toevoegen