Extra zonnepanelen voor huurwoningen

08 oktober 2019
W Nieuws

Extra zonnepanelen voor huurwoningen

Woonbedrijf gaat dit jaar nog 700 huurwoningen in Eindhoven voorzien van zonnepanelen. Begin van dit jaar heeft Woonbedrijf al bij zo’n 380 woningen zonnepanelen gelegd in de buurten Naastenbest (Best) en d’Ekker (Veldhoven). Hier heeft nu circa 60% van de woningen zonnepanelen. Vergeleken met landelijke cijfers is dat erg hoog. Daarom stellen we dit jaar extra middelen beschikbaar om meer woningen te kunnen voorzien van zonnepanelen

In 2017 zijn we samen met Woonstichting ‘thuis begonnen met het aanbieden van zonnepanelen. Inmiddels hebben nu 1.002 huurders van Woonbedrijf in Eindhoven gekozen voor zonnepanelen. In de regio zijn op 573 woningen panelen aangebracht. 

Aanpak

We bieden de zonnepanelen steeds per buurt aan. Als er bijvoorbeeld op korte termijn werkzaamheden aan het dak zijn, dan wachten we nog even met het aanbod totdat dat is afgehandeld. Ook kijken we naar de ligging en constructie van het dak en of er voldoende ruimte is voor de panelen. De huurders van de wijken die in aanmerking komen, krijgen een aanbod per brief met verschillende pakketten. Dan kunnen ze zelf aangeven of ze daar gebruik van willen maken.

Reactie toevoegen