Expositie Telling Stories geopend

15 juni 2012
W Nieuws

Expositie Telling Stories geopend

23 fotografen doen mee aan ‘Telling Stories / Verhalen Vertellen’ de grootste pop-up foto-expositie van Nederland. Met hun werk verbeelden zij bijzondere persoonlijke verhalen. Soms worden bezoekers meegenomen in een fictief verhaal, soms worden ze juist geconfronteerd met de harde realiteit van alledaagse dingen. De pop-up foto-expositie ‘Telling Stories / Verhalen Vertellen’ is op 16 en 17 juni a.s. in SAS-3 in Eindhoven.

Deelnemende fotografen aan ‘Telling Stories’
‘Telling Stories/Verhalen Vertellen’ toont een grote diversiteit aan hedendaagse fotografie. Van de hectiek van stedelijk leven in de openbare ruimte van grote steden tot de kleinschaligheid een zelfvoorzienende woongemeenschap in Thailand. De deelnemende fotografen zijn (stand d.d. 25 april):

- Norbert van Onna
- Alex Sievers
- Tineke Schuurmans
- Geert Jan Cornelissen & Nancy Ostermann (Verse Beeldwaren)
- Marloes Coppes
- Rik van den Wildenberg
- René van der Hulst
- Fieke van Berkom
- Claudette van de Rakt
- Chris Bonis
- Bart van Baardwijk
- Daan Verschuur
- Merel van Beukering
- Klaartje Esch
- Cath Hermans
- Tanya Long
- Corbino
- Fren Nabuurs
- Judit Hettema
- Iris Box
- Morena Romijn
- Nick Bookelaar

Een volledige beschrijving van het werk van alle kunstenaars is te vinden op www.sas-3.nl/fotoexpo. Als voorbeeld van wat bezoekers kunnen verwachten bij ‘Telling stories / verhalen vertellen’ willen we het werk van drie fotografen vast belichten:

‘Hotel Heilstaat’ – fictief maar niet verzonnen
Hotel Heilstaat is niet zomaar een documentaire serie over het voormalig Oostblok. Geert Jan Cornelissen & Nancy Ostermann reizen in hun werk tussen tijden en culturen. Ze verweven de historie met het heden, de feiten met beredeneerde fictie. Zo wordt een eigen werkelijkheid geconstrueerd. Documentair en geënsceneerd beeld worden met elkaar vermengd tot één geheel. Hotel Heilstaat is fictief, maar niet verzonnen.

Confronterende schoonheid in de natuur
Tineke Schuurmans zoekt de schoonheid in de natuur waar we hem vaak niet (willen) zien. Aan de ene kant beweegt haar werk zich in de richting van het vastleggen van de dood waar we van leven. Aan de andere kant zoekt zij naar overeenkomsten in de natuur en associeert ze via beeld.

Alleen de eigen interpretatie
Norbert van Onna exposeert twee series. De eerste 'Conversation' bestaat uit geïsoleerde scènes uit het leven waarin onbestemdheid en vervreemding in het beeld de mogelijkheid biedt om de wereld opnieuw te interpreteren. Wie, wat en waar zijn dan niet meer het anker, alleen de eigen interpretatie blijft.

Locatie met een verhaal
Telling Stories vindt plaats in een woningbouwproject dat nog in aanbouw is. De woningen van SAS-3 zijn de eerste nieuwbouw woningen op Strijp-S. Ooit was dit het fabrieksterrein van Philips. Een ‘verboden’ stad waar niet zomaar binnen kon komen. Het gebied is bezig met een enorme metamorfose tot het creatieve centrum van Eindhoven. Oude gebouwen krijgen nieuwe functies en er worden nieuwe gebouwen toegevoegd. De foto-expositie is in de nog aanbouw zijnde woningen van SAS-3. De tweede serie van Norbert van Onna gaat over de bouw van SAS-3.

De expositie is op zaterdag 16 en zondag 17 juni van 12.00 – 17.00 uur en is gratis toegankelijk. Locatie: SAS-3 in Eindhoven, op de hoek van de busbaan en de Kastanjelaan.