Duurzame renovatie Jan Tooropstraat

07 oktober 2020
W Nieuws

Duurzame renovatie Jan Tooropstraat

Bouwbedrijf Heijmans neemt momenteel de studentenwoningen aan de Jan Tooropstraat onder handen. Naar verwachting zijn de woningen in november klaar. In september waren er kijkdagen voor de toekomstige bewoners.

De studentenflat is gebouwd in 1961 en voldeed niet meer aan de veiligheidseisen van nu. Ook waren de woningen aan een grote opknapbeurt toe. De woningen krijgen door de transformatie een andere indeling. Eerder woonden studenten in groepen achter één voordeur. Nu hebben zij hun eigen woning. Er zijn 18 studio’s voor 1 persoon en 43 2-kamerappartementen voor 2 personen. Dat zijn in totaal 61 woningen voor 104 studenten. 

Duurzame oplossingen

In de transformatie is veel aandacht voor duurzaamheid. Het grootste deel van het gebouw wordt hergebruikt. De appartementen gaan van energielabel G naar A++. De gevels van het gebouw krijgen dikke isolerende platen, het gebouw krijgt als het ware een warme jas aan. Er komt nu nog wel een collectieve, gasgestookte warmte-installatie, maar over 20 jaar is het gebouw met minimale ingrepen helemaal gasloos te maken. Op het dak en de fietsenstalling komen zonnepanelen.