CASA 1.0 is klaar

31 mei 2022
W Nieuws

CASA 1.0 is klaar

Het doel van CASA is om een comfortabel, betaalbaar en duurzaam alternatief voor sociale huurwoningen te bouwen. We werken hierin samen met de TU/e, studenten van team CASA, bouwbedrijf Hurks en de gemeente Helmond/Brainport Smart District.

In december 2020 startte de bouw. De duurzame huurwoningen zijn de eerste in Brainport Smart District (BSD) in Helmond. CASA 1.0 bestaat uit 3 betaalbare sociale huurwoningen: een appartement met 1 slaapkamer en 2 studio’s. 

De woningen zijn heel duurzaam. Er zijn innovaties en technologieën gebruikt die bedacht zijn door de TU/e-studenten. Zo zit er een grote watertank onder de woningen. Die slaat het teveel aan energie in de zomer op voor gebruik in de winter. Bekijk hier het filmpje van de bouw van de watertank. Ook in het bouwproces en in bouwmaterialen is steeds rekening gehouden met duurzaamheid. Meer informatie over de gebruikte technieken en toepassingen vind je op de website van team CASA.

Op dit moment testen we de installaties. In het appartement gaat de teammanager van team CASA wonen. Hij test de woning en zorgt dat de installaties goed ingeregeld worden. Voor de 2 studio’s zoeken we bewoners die hier maximaal 2 jaar willen wonen. En die hun woonervaring met ons willen delen, met als doel om ervan te leren.

Bekijk hier het filmpje over CASA 1.0