Bewoner in beeld

12 mei 2015
W in de buurt

Bewoner in beeld

Huurder: Kristy van Nuland
Soort woning: eengezinswoning
Wijk: Drents Dorp
Woont hier sinds: 2015

Kristy van Nuland

Samenwonen doe je in de meeste gevallen met je partner. En als je studeert, kies je normaal gesproken voor een studentenwoning. Maar dat hoeft allemaal niet. Kristy studeert, werkt en deelt een sfeervolle arbeiderswoning in Drents Dorp met een goede vriend.

Waarom heb je gekozen voor Drents Dorp?
De vriend met wie ik de woning deel stond al negen jaar ingeschreven bij Woonbedrijf, dus we hadden de keuze. We hebben heel bewust gekozen voor Drents Dorp: het type huizen, met van die mooie oranje pannendaken, trekt me aan en de ligging is ideaal. Ik studeer maatschappelijk werk in een andere stad en ben in een paar minuten bij het station. Daarnaast werk ik in een kliniek van GGzE en die is hier vlakbij. En je ziet hier veel creatieve mensen die op Strijp-S werken. Dat vind ik mooi.

Is Drents Dorp de plek waar je woont, of waar je leeft?
Duidelijk dat laatste. ‘Wonen’ is voor mij huisje, boompje, beestje. Daar ben ik nu nog niet mee bezig. Ik leef veel buiten en ga uit. Natlab is hier om de hoek, net als het Klokgebouw en Area 51 waar ook genoeg te doen is. Woonbedrijf vertelde me over het Drents Dorp Hoofdkwartier, onder het Strijps Bultje. Daar wordt veel georganiseerd door en voor bewoners, daar ben ik heel benieuwd naar. Misschien kan ik er schoolopdrachten doen.

Hoe zie je dat voor je?
Het thema ‘participatiemaatschappij’ is op dit moment in mijn opleiding heel actueel. Hier zie je het gewoon om je heen ontstaan. Ik wil mensen in mijn buurt graag helpen met datgene waar ik goed in ben: ouderen, jongeren en kinderen begeleiden bij hun activiteiten.

 

Reactie toevoegen