Bewoner in beeld

13 mei 2014
W in de buurt

Bewoner in beeld

Huurder: Yannick Tollenaere
Soort woning: Studentenflat
Wijk: Schrijversbuurt
Woont hier sinds: 2008

Yannick Tollenaere

Op kamers wonen in een studentenflat waar alles goed geregeld is. Dat kan in Eindhoven via Vestide. Dit onderdeel van Woonbedrijf is gespecialiseerd in huisvesting voor studenten en short stayers die op uitnodiging van de TU/e in Eindhoven een opleiding volgen.

Waarom koos je voor een Vestide-kamer?
Tijdens de open dagen op de TU/e maakte ik al kennis met Vestide. Het leek mij niet meer dan logisch om via hen een kamer te zoeken. Alles is er goed geregeld. Ik ging bij de start van mijn studie nog niet gelijk op kamers, waardoor ik wachttijd kon opbouwen. Daardoor kon ik uiteindelijk deze kamer krijgen. We delen deze gang met zijn achten. Per twee bewoners hebben we een badkamer, de keuken en de gezamenlijke ruimte delen we met zijn allen. Ik ben actief betrokken bij de flatraad.

Wat doe je zoal voor de flatraad?
Samen met een medebewoner ben ik het aanspreekpunt van de flat. Zowel voor bewoners als voor Vestide. De bewoners kloppen eerder bij mij aan dan bij Vestide, gewoon omdat ik dichterbij ben. Aan de andere kant, als Vestide iets naar ons wil communiceren, dan gaat dat vaak via de flatraad. Als we een idee hebben om wat te doen voor de flat dan kunnen we dat indienen bij Vestide. Zij kijken dan of ze daar budget voor vrijmaken. Dat kan variƫren van strooizout tot een borrel.

Raad jij het andere studenten aan om op kamers te gaan?
Jazeker! Je beleeft je studententijd heel anders. Ik heb er veel van geleerd. Daarnaast is het ook makkelijker om een sociaal netwerk op te bouwen. In het huis, maar ook daarbuiten natuurlijk.
 

Reactie toevoegen