Bewoner in beeld

15 oktober 2013
W in de buurt

Bewoner in beeld

Huurder: Jos Dankers en Mieke van den Heuvel
Soort woning: Fokuswoning
Wijk: Tramstraatkwartier
Wonen hier sinds: 1986

Jos Dankers en Mieke van den Heuvel

Comfortabel wonen met een lichamelijke handicap in hartje Eindhoven. Inclusief 24/7 assistentie om de hoek, een heerlijke groene omgeving en alle vrijheid om te gaan waar je wilt. De Fokuswoningen van Woonbedrijf maken het mogelijk.

Waarom wilde u hier wonen?
In 1975 heb ik door een sportongeluk een hoge dwarslaesie opgelopen. Vanaf dat moment veranderde mijn hele leven. Na een zware revalidatieperiode kwam ik – op de jonge leeftijd van 18 jaar – in een verpleeghuis terecht. Na enkele jaren verhuisde ik naar een woon-leefcentrum aan de Dr. Cuyperslaan. In de opbouw naar een volgende fase werd me in 1986 deze Fokuswoning aangeboden. Vanaf het allereerste moment dat ik hier binnenkwam voelde dit huis als mijn thuis.

Hoe bevalt het wonen hier?
Deze volledig aangepaste woning was een lotje uit de loterij. Het ligt in een gewone woonwijk en er is bovendien dag en nacht assistentie beschikbaar bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). In totaal zijn er destijds 17 Fokuswoningen verspreid gebouwd in deze stadswijk.

Hoe is het sociale contact in de buurt?
Je staat ineens middenin het leven. Je krijgt weer contact met mensen en ik werd actief op allerlei gebieden (o.a. als adviseur voor de gemeente Eindhoven op het gebied van toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking, lid van platform gehandicaptenbeleid Eindhoven en bestuurslid zelfhulpnetwerk). Later heb ik hier ook de liefde van mijn leven ontmoet: Mieke. We wonen hier al 20 jaar samen en hebben het hier heel fijn. We houden van reizen en we ‘overwinteren’ al een paar jaar in Gambia, Afrika. Via onze Stichting W.W. Toegankelijk (www.stichtingwwtoegankelijk.nl) leveren we zo een bijdrage aan een beter leefniveau.
 

Reactie toevoegen