Bewoner in beeld

28 september 2010
W in de buurt

Bewoner in beeld

Huurder: Guust Hilte
Inschrijfdatum: 17 september 2007
Soort woning: portieketagewoning

Wijk: Genderdal

Vestide huisvest Eindhovense studenten. In elke W een portret van een ondernemende bewoner.

Voor zijn afstuderen aan de TU/e Industrial Design bedacht en maakte Vestidehuurder Guust Hilte Tactile Texting. Dat is een apparaatje waarmee je op gevoel en zonder te kijken sms-berichten kunt ‘schrijven’.

En nu, de wijde wereld in?
Weet ik nog niet. Weggaan is een optie, maar dat bepaal ik niet in mijn uppie. Ik woon samen, en mijn partner studeert in Rotterdam. Misschien kan ik hier aan de bak.

Hoe kan een baas jou binnenhalen?
Ik zie mijn toekomst in productontwikkeling, liefst bij een multinational. Ik heb nog een stageaanbieding van Deutsche Telekom liggen. En misschien krijgt Tactile Texting nog een staartje. Doorontwikkelen doe ik in elk geval niet alleen. Komt er iemand die zegt ‘ik vind het heel tof wat je hebt’, dan sta ik daar wel voor open.

Is blijven een optie?
Zeker. Ik kom uit Leerdam, ben nu zes jaar hier en ik vind het echt leuk wonen in Eindhoven. Na een paar jaar ken je de hele stad. En alles is goed fietsbaar; of dat nu tien minuten is of een paar minuten extra maakt niet uit.

Guust Hilte ontving veel (media)aandacht voor zijn afstudeerproject. Letters schrijven door met je vingers over gleuven te gaan is een uniek concept dat blind sms’en mogelijk maakt.