Bewoner in beeld

Gerelateerde artikelen: 
07 oktober 2020
W in de buurt

Bewoner in beeld

Huurder: Sjoerd Spoelstra
Soort woning: seniorenappartement
Wijk: Meerveldhoven (Veldhoven)
Woont hier sinds: 2016

“Kom binnen, kom binnen!”, zegt meneer Spoelstra (82) hartelijk als hij de voordeur opent. Hij woont nu 4 jaar in Mariaoord in Veldhoven. Samen met zijn vrouw verkocht hij zijn huis en verhuisde hij naar een appartement van Woonbedrijf.

Waar komt u oorspronkelijk vandaan?

“Uit Friesland. Voor mijn vrouw ben ik naar Eindhoven gekomen. Daardoor veranderde ook mijn werk. Ik was kaasmaker, maar in die sector kon ik hier geen werk vinden. Steeds meer kleine zuivelfabrieken verdwenen. Toen ben ik net als veel anderen bij Philips begonnen. Daar was ik heel lang planner. Ziekenhuizen kochten röntgenapparaten en ik plande de montage daarvan in. Dat deed ik 30 jaar lang, tot aan mijn pensioen. Toen ik 25 jaar in dienst was, kreeg ik een heel passend cadeau. Een lamp gemaakt van een röntgenbuis. Een mooi en bijzonder aandenken aan mijn Philips-tijd.”

Hoe bevalt het wonen hier?

“Heel erg fijn. Vanaf het balkon heb je een mooi uitzicht op de tuin. Het gelijkvloers wonen was voor mijn vrouw een uitkomst. Helaas heb ik er met haar niet lang genoeg van kunnen genieten. Nu ik alleen ben, houd ik me veel bezig met fietsen, kaarten en tuinieren. Dat laatste doe ik in de moestuin bij de kerk. Ik probeer ook veel onder de mensen te zijn. Ik maak altijd een praatje als ik andere bewoners tegenkom. Ook ben ik bezig om een kaartclubje op te richten.” 

Reactie toevoegen