Bewoner in beeld

09 oktober 2018
W in de buurt

Bewoner in beeld

Huurder: Ann Slot
Soort woning: energiezuinige IQ-woning
Wijk: Doornakkers, Eindhoven
Woont hier sinds: 2014

Ann Slot (65) had niet gedacht dat ze ooit in Tongelre zou gaan wonen, maar ze voelt zich helemaal thuis in de wijk Doornakkers. Ze is onder andere vrijwilligster in buurtinfowinkel De Toeloop.

Hoe bent u in Doornakkers terecht gekomen?

“Oorspronkelijk kom ik uit Stratum en ik woonde jaren in Valkenswaard. Toen ik terug wilde naar Eindhoven, dacht ik niet eens aan Tongelre. Maar toen ik de energiezuinige nieuwbouwwoningen in Doornakkers langs zag komen, was ik meteen verkocht. Ik zou hier niet meer weg willen. De dorpse sfeer, het multiculturele: ik vind het de perfecte mix.”

Wat houdt uw vrijwilligerswerk in?

“Ik wil graag iets bijdragen aan de wijk waar ik woon. Er zijn hier genoeg mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Daarom ben ik aan de slag gegaan bij de buurtinfowinkel. Ik help bewoners met het invullen van formulieren, leg ingewikkelde brieven aan hen uit en beantwoord vragen. Het is fijn om mensen te kunnen helpen én het is gezellig. Door dit werk leerde ik snel mijn buurtgenoten kennen.”

Hoe is het om in een energiezuinig huis te wonen?

“Mijn huis is heerlijk, heel comfortabel. Alles is goed geïsoleerd, ik heb driedubbel glas en zonnepanelen. In de zomer wordt het niet te warm, in de winter is het juist behaaglijk. En na de warme zomer van dit jaar leveren mijn zonnepanelen een mooie kostenbesparing op.”

Reactie toevoegen