Bewoner in beeld

11 oktober 2017
W in de buurt

Bewoner in beeld

Huurder: Mariëlle Markgraaff
Soort woning: Flexwoning
Wijk: Philipsdorp, Strijp
Woont hier sinds: 2017

Mariëlle Markgraaf

Mariëlle Markgraaf (22) woont samen met vier dames en één heer, maar wel op zichzelf. Ze maakt een nieuwe start: andere baan, andere woonruimte. Dankzij een flexwoning zit ze voorlopig prima.

Wat is dat, een flexwoning?
“Vergelijk het maar met een studentenhuis, maar dan voor werkenden. Samen met vijf andere bewoners deel ik een woning die is opgebouwd uit appartementen en studio’s. Het verschil is dat mijn medebewoners allemaal werken in plaats van studeren. We delen ook geen keuken of badkamer.”

Is het gezellig daar op de De Jonghlaan?
“Jazeker. Als het lekker weer is, zitten we vaak samen in de tuin. Als bewoners kun je elkaar opzoeken om iets gezelligs te doen, maar dat hoeft niet. Via via hoorde ik van flexwonen. Ik heb meteen gereageerd met een motivatie waarom ik daar wilde wonen. Voor mij is het een ideale tussenoplossing.”

Hoe bedoel je?
“Ik had nog lang niet voldoende inschrijftijd voor een reguliere huurwoning van een woningcorporatie. En particulier huren is gewoon niet te betalen. Dan praat je over ruim € 800,- in de maand. Zonder recht op huurtoeslag, voor een studiootje dat kleiner is dan mijn appartement hier! Volgens de regels van Flexwonen, kan ik hier maximaal vijf jaar blijven. Daarna zien we wel weer verder.”

Reactie toevoegen