Bewoner in beeld

24 mei 2017
W in de buurt

Bewoner in beeld

Huurder: Peter Brinkman
Soort woning: eengezinswoning
Wijk: Gestel
Woont hier sinds: 2004

Peter Brinkman

Jarenlang toerde Peter Brinkman (43) als gitaartechnicus met een bekende Nederlandse band door Europa. Hij woonde overal en nergens, tot hij op zijn dertigste toe was aan vastigheid. Een eigen stek: huisje, boompje, beestje. Hij koos voor Gestel.

Dat was vast even slikken voor de nieuwe buren?
“Haha, ik snap wat je bedoelt. Toen ik destijds de gitaarversterkers en speakers stond uit te laden, voelde ik de gordijntjes opzij gaan. De buren zullen vast gedacht hebben: dat wordt herrie! Maar dat valt enorm mee, hoor. Ik werk al jaren bij een groot kabel-tv- en internetbedrijf. Gewoon tijdens kantooruren. En ’s avonds doe ik het rustig aan.”

Hoe gaat het nu met de buurt?
“Je merkt wel dat de buurt verandert. Vroeger woonden hier voornamelijk oudere mensen. Nu zie je allerlei nationaliteiten in de straat, voornamelijk jonge mensen met kinderen. Ook is er veel opvang van dak- en thuislozen en (ex-)drugsverslaafden. Dat trekt helaas rondzwervende personen aan die hier niet wonen. Daar zijn best zorgen over in de buurt.”

Denk je er aan om te verhuizen?
“Nee hoor, aan verhuizen denk ik niet. Mijn buurvrouw is hier tot haar 95e blijven wonen. Ze had zes of zeven kinderen, die om de beurt een dag bij haar waren. Zo kan het dus ook. Prachtig toch!”

 

 

Reactie toevoegen