Bewoner in beeld

31 maart 2011
W in de buurt

Bewoner in beeld

Huurder: Annegien de Jonge
Soort woning: tussenwoning

Wijk: Tivoli

Woont hier sinds: januari 1986

In elke W een portret van een ondernemende bewoner.

Al haar hele leven is Annegien thuis in Tivoli. Haar ouderlijk huis stond even verderop en sinds midden jaren tachtig woont ze tevreden in de Poemastraat.

Waarom wilde je hier wonen?
Ik heb eerst elders in deze wijk gewoond. In die hoekwoning kon ik bij slecht weer niet slapen, teveel geluid, en ik moest er vroeg uit voor mijn werk. Toen heb ik om dit huis gevraagd en het ook gekregen. Kijk maar eens op oude foto’s van Eindhoven in Beeld; deze wijk is toch een plaatje? Ik heb kennissen en familie in de buurt, dus genoeg gezelligheid, en ik doe vrijwilligers­werk in steunpunt de Jaguar en in buurthuis ’t Akkertje.

Hoe kwam je hier terecht?
Ik wilde graag op mezelf gaan wonen. De toenmalige krakers in de straat dachten dat ik als alleenstaande geen woning zou krijgen. We sloten een weddenschap, en ze hadden al snel ongelijk.

Heb je het nog steeds naar je zin?
Ik zit hier goed. Natuurlijk heb ik een verlang­lijstje: achter uitbouwen, het aanrecht aan de andere kant, een vaste zoldertrap, een dakkapel. Heel hard nodig is het niet, behalve dan de trap. Ik heb genoeg ruimte voor mijn spullen en hobby: slingers maken. Bovendien, ik word prima geholpen als er iets met mijn huis is en ik vind het goed dat Woonbedrijf, onder meer via het steunpunt, bij de buurt betrokken is.