W-Platform Logo
Home
Geen preview
Kijk ns

Datum

16 november 2022

Kijk 'ns: Poeijersstraat Tongelre

Woonbedrijf begon in 2021 met het verbouwen van het oude St. Josephklooster in de Poeijersstraat. Daarin zitten nu 15 sociale huurappartementen. In de kloostertuin bouwden we 13 nieuwe sociale huurwoningen.

Die waren in februari van dit jaar klaar. Deze woningen zijn gasloos en hebben zonnepanelen. Ze zijn met ClickBricks gebouwd, herbruikbare bakstenen die worden vastgeklikt. De houten, Finse school naast het klooster is duurzaam gesloopt. Het hout is weer gebruikt voor de gezamenlijke fietsenberging.

De plek is heel geschikt voor groepswonen. Daarom sloot Woonbedrijf een overeenkomst met woonvereniging ‘t Rondeel. De huizen zijn verhuurd aan leden hiervan. Een van hen is Sonja Kuijpers. Zij woont met haar kinderen Juul (13) en Hannes (12) in een woning in de kloostertuin. “Een vriendin van me wees me op dit project. Ik wist nog niet wat het wonen in een woonvereniging precies inhield. Ik was een beetje bang voor een geitenwollensokkengehalte. Maar tijdens het kennismakingsgesprek werd dat beeld meteen weggenomen.”

Het wonen bevalt haar goed. “Het is hier heerlijk! Ik kijk uit op de gezamenlijke tuin en heb achter een leuk hoekje met de buren. Ik houd samen met andere bewoners de tuin bij. Er is leuk contact onderling en in de tuin kom je altijd wel iemand tegen.”  

“Het is hier heerlijk! Ik kijk uit op de gezamenlijke tuin en heb achter een leuk hoekje met de buren"
Geen preview

Vorig artikel in deze editie

Uit de wijk: Philipsdorp en de Barrier

Volgend artikel in deze editie

Ketensamenwerking in nieuwbouw


Gerelateerd

Geen preview
Kijk ns

3 oktober

2023

Nieuwbouw 2023 en 2024

Woonbedrijf wil 600 nieuwe woningen per jaar bouwen. Die ambitie is door het grote woningtekort flink verhoogd; zo'n 7 jaar geleden was dit namelijk nog 250. Lukt dit? Manager Nieuwbouw Marloes Verkerk is positief: “Er zitten nu, van idee tot aan bouw, 7.000 eenheden in de pijplijn.”

Lees artikel

Geen preview
Kijk ns

3 oktober

2023

Kijk 'ns: Met studenten bouwen aan een community

Woonbedrijf bouwt 735 studentenwoningen op het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e). We vinden het belangrijk dat de studenten zich straks thuis voelen in hun woon- en leefomgeving. Daarom zijn we LOT community gestart.

Lees artikel

Geen preview
Kijk ns

30 mei

2023

Kijk 'ns

Aan het Lombokpad in Eindhoven, vlakbij rotonde De Berenkuil, staan 78 nieuwe studio’s. Hier stonden al 4 blokken met 300 tijdelijke studentenwoningen

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring