W-Platform Logo
Home
Geen preview
Bewoner in beeld

Datum

25 mei 2021

Bewoner in beeld: Tiny

Bewoner:
Tiny Korsten

Soort woning:
Eengezinswoning

Wijk:
Burghplan

Woont hier sinds:
1974

Al bijna 50 jaar woont Tiny Korsten (77) in de wijk Burghplan in Eindhoven. En al bijna 30 jaar is ze actief bij de SBOB: Stichting Bewoners Organisatie Burghplan. Veel activiteiten van de SBOB vonden plaats in het Klavertje 4. Maar helaas is deze plek door corona al meer dan een jaar dicht. 

Wat is het Klavertje 4?

“Het Klavertje 4 is een woning die de SBOB huurt van Woonbedrijf. Het is een ontmoetingsruimte voor bewoners. We hebben het opgericht om eenzaamheid tegen te gaan. Iedereen is welkom voor een kop koffie en een praatje. Niks moet, alles mag. Vóór corona organiseerden we hier activiteiten. Elke week kwam de handwerkgroep hier samen, die bestaat uit 16 dames. Zij vinden het verschrikkelijk dat het Klavertje 4 al zo lang dicht is.”

Wat doet de SBOB, nu het Klavertje dicht is?

“We organiseren nog van alles, maar vooral buiten. Activiteiten die wel kunnen met de coronamaatregelen. Soms doen we dat samen met het Centrum voor De Kunsten Eindhoven (CKE) en wijkcentrum FAB28. Met het CKE hebben we een lichtjesoptocht gehouden. Met FAB28 een kindermiddag met springkussens en popcorn. Met Halloween gingen kinderen langs de deuren voor snoep. En met nieuwjaar brachten we oliebollen rond. We hebben ‘Expeditie Burghplan’ gedaan, waarbij mensen vanuit huis opdrachten moesten doen. Het winnende gezin heeft kaarten voor de Efteling gekregen. Dus we doen gelukkig nog genoeg!” 

Vorig artikel in deze editie

Buurtschap te Veld - Samenwonen in het groen

Volgend artikel in deze editie

Verduurzaming woningen Doornakkers


Gerelateerd

Geen preview
Bewoner in beeld

3 oktober

2023

Bewoner in beeld

Mevrouw van Dijk is 96 jaar en woont al bijna 60 jaar in haar woning in de wijk Kronehoef. Ze is dol op haar groene achtertuin, die ze nog steeds zelf bijhoudt. Dit vindt ze ook het fijnste aan haar woning: lekker buiten bezig zijn!

Lees artikel

Geen preview
Bewoner in beeld

30 mei

2023

Bewoner in beeld: Halima Boutbaik

Ze wordt het hart van de wijk genoemd, Halima Boutbaik. Ze is al sinds 2005 vrijwilliger in Vaartbroek. Eerst bij jongerencentrum De Vaart en sinds een jaar bij buurthuis De Huiskamer. Hier kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten of wat eten en drinken. Halima is er vaak en soms kookt ze voor groepen. “Het is mijn tweede huis.”

Lees artikel

Geen preview
Bewoner in beeld

16 november

2022

Bewoner in beeld: Joop

Al 50 jaar woont Joop van Donkelaar (83) in Schuttersbosch. En als het aan hem ligt tot zijn dood.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring