W-Platform Logo
Home
Geen preview
Nieuws

Datum

3 oktober 2023

56 nieuwe woningen in Veldhoven

Het gebouw wordt 7 verdiepingen hoog en de appartementen 65 m2 groot. Ze zijn geschikt voor 1 of 2 personen. De huurprijzen zijn minder dan 647 per maand, dus huurtoeslag is mogelijk.

Duurzaam en groen

De woningen zijn energiezuinig en hebben energielabel A. Ze zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. De woningen staan in een groene omgeving. Er komen boompjes en planten, die weer zorgen voor fijne schuilplekken voor dieren. Ook aan de gevels van het gebouw komt groen.

WoonST

BAM Wonen bouwt volgens het WoonST-concept: de gestandaardiseerde sociale huurwoning. Die is in 2021 ontwikkeld door de 13 woningcorporaties en 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE). Het doel: lagere bouwkosten en een sneller bouwproces. Zo willen partijen meer betaalbare, duurzame en sociale woningen bouwen voor huurders en de krapte op de woningmarkt verminderen.

Voorrang voor 55-plussers

We bouwen voor de buurt. Bewoners van 55 jaar of ouder uit d’Ekker en Oranjewijk, die nu in een grote gezinswoning wonen en graag naar een kleinere woning willen, krijgen voorrang. Zo kunnen de huidige bewoners in hun geliefde buurt blijven wonen én komen grote woningen vrij voor (jonge) gezinnen.

Vorig artikel in deze editie

Slimmer samenwerken voor nieuwbouw in Eindhoven

Volgend artikel in deze editie

Groene Wijk Week 2023


Gerelateerd

Geen preview
Nieuws

3 oktober

2023

Woonbedrijf en BPD tekenen voor sociale huurwoningen De Caai

Woonbedrijf en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling tekenden in de overeenkomst voor 71 sociale huurwoningen bij nieuwbouwproject De Caai in Eindhoven. Deze woningen komen op het terrein van de Campina-melkfabriek (op de hoek van de Dirk Boutslaan, Hugo van de Goeslaan en Kanaaldijk Zuid). De bouw start begin 2024.

Lees artikel

Geen preview
nieuws

3 oktober

2023

Zonnepanelen op hoogbouw in Geldrop

Op onze appartementengebouwen aan de hofjes in Geldrop hebben we dit voorjaar zonnepanelen gelegd. Het is voor het eerst dat we dit deden op hoogbouw. We startten met een proef om te kijken of bewoners mee willen doen en hoe het werkt.

Lees artikel

Geen preview
Nieuws

3 oktober

2023

Slimmer samenwerken voor nieuwbouw in Eindhoven

Sinds 1 september dit jaar werken collega's van Wooninc., Trudo, 'thuis, Woonbedrijf en gemeente Eindhoven elke donderdag fysiek samen. Ze ontmoeten elkaar elke week in het kantoor van Woonbedrijf om te werken aan de nieuwbouwopgave van sociale huurwoningen.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2023 | Disclaimer | Privacy en Cookies