W-Platform Logo
Home
Geen preview
kijk ns

Datum

21 april 2020

Kijk 'ns: Verduurzamen in Doornakkers

In Doornakkers (Tongelre) maken we woningen energiezuiniger. We isoleren de daken en gevels en plaatsen 6 of 12 zonnepanelen per woning. Er komen dikke isolerende panelen tegen de voor- en achtergevel, nieuwe kunststof kozijnen met driedubbel glas en nieuwe deuren. In de woning komen ook een warmtepomp, mechanische ventilatie en we vervangen de oude cv-ketel door een HR++ ketel.

Door de isolatie zijn de woningen comfortabeler en hebben bewoners minder last van kou, tocht en vocht. De hoekwoning van Johnny Smetsers is in november 2019 onder handen genomen. Johnny is erg blij met de verbeteringen. “Het tocht veel minder. Vooral via de muur aan de zijkant kwam veel kou binnen. Dat is nu verholpen.” Ook is hij tevreden met de warmtepomp en zonnepanelen. “Ik betaal daarvoor wel meer huur, ongeveer 55 euro per maand extra. Maar doordat ik veel minder gas verbruik, verdien ik dat makkelijk terug.”

2 fasen

De werkzaamheden aan de 202 woningen doen we in 2 fasen. Fase 1 (96 woningen) is in het najaar van 2019 gestart en volgens de planning vóór de zomer van dit jaar klaar. Fase 2 (106 woningen) is vanwege de richtlijnen rondom het coronavirus tot nader order opgeschort.

Vorig artikel in deze editie

"Langdurige, stabiele samenwerkingen zijn noodzakelijk"


Gerelateerd

Geen preview
Kijk ns

3 oktober

2023

Nieuwbouw 2023 en 2024

Woonbedrijf wil 600 nieuwe woningen per jaar bouwen. Die ambitie is door het grote woningtekort flink verhoogd; zo'n 7 jaar geleden was dit namelijk nog 250. Lukt dit? Manager Nieuwbouw Marloes Verkerk is positief: “Er zitten nu, van idee tot aan bouw, 7.000 eenheden in de pijplijn.”

Lees artikel

Geen preview
Kijk ns

3 oktober

2023

Kijk 'ns: Met studenten bouwen aan een community

Woonbedrijf bouwt 735 studentenwoningen op het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e). We vinden het belangrijk dat de studenten zich straks thuis voelen in hun woon- en leefomgeving. Daarom zijn we LOT community gestart.

Lees artikel

Geen preview
Kijk ns

30 mei

2023

Kijk 'ns

Aan het Lombokpad in Eindhoven, vlakbij rotonde De Berenkuil, staan 78 nieuwe studio’s. Hier stonden al 4 blokken met 300 tijdelijke studentenwoningen

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring