W-Platform Logo
Home
Geen preview
Interview

Datum

30 mei 2023

Van directeur naar bestuurder

Sinds 1 april dit jaar hebben we een nieuwe bestuurder en algemeen directeur! Nou ja, nieuw… Roy Beijnsberger werkte al bijna 7 jaar als directeur bij ons. Maar hij nam de rol van Ingrid de Boer over, die na 17 jaar stopte als bestuurder en algemeen directeur. Hij vertelt graag over zijn overstap en zijn visie op Woonbedrijf.

Van directeur naar bestuurder. Kwam deze stap uit eigen initiatief of werd je ‘voorgedragen’?

“Allebei. Ik gaf al eerder aan die ambitie op termijn te hebben. Maar dat kon ook ergens anders zijn, dat hield ik open. Maar toen Ingrid aangaf te stoppen, kwamen mijn ambitie en de vraag vanuit de Raad van Commissarissen wel samen. Hierna volgde natuurlijk nog een procedure met gesprekken en een assessment.”

Waarom deze stap?

“Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. En ik vind het fijn om na verloop van tijd weer andere dingen te gaan doen. Als je de ambitie hebt om bestuurder van een woningcorporatie te worden, waar dan beter dan hier? Dit is zo’n mooie corporatie. Met een prachtig bezit en een heel interessant gebied waarin veel gebeurt. Woonbedrijf heeft de mogelijkheden om daarin veel te betekenen. Ook voel ik me bij Woonbedrijf thuis. De sfeer en de mensen spreken me aan. Ik vind het voor Woonbedrijf heel belangrijk dat we de lijn die we hebben ingezet doorzetten. Zowel op inhoudelijke strategie, organisatie en cultuur. We moeten deze beweging afmaken. Continuïteit is belangrijk. Natuurlijk zal ik mijn eigen accenten leggen, maar ik houd de ingezette lijn wel vast.”

Wat wil je graag bijdragen in deze functie?

“Op de eerste plaats dus doorgaan op dezelfde weg. Maar ik wil ook nog meer letten op het echt waarmaken van verwachtingen. Richting bewoners, medewerkers en partners. Dus ook meer letten op onze mogelijkheden als organisatie en zorgen dat we daar niet overheen gaan. Hebben we de basis op orde? Zijn we klaar voor een bepaald project? Zo niet, dan moeten we scherpe keuzes maken om iets wel of niet te doen. Dat wil ik als bestuurder goed bewaken.”

Wat zie je als grootste uitdaging voor Woonbedrijf?

“De opgaven zijn groot. Er is een tekort aan woningen. We moeten veel bouwen, renoveren en verduurzamen. En voor onze bewoners is het steeds moeilijker om de rekeningen te betalen. We moeten onze stinkende best doen om daar iets aan te doen. En tegelijkertijd willen we dat onze bewoners fijn en ongestoord wonen in hun woning en buurt. Ook het waarmaken van onze beloftes richting de bewoners. Dat betekent samen de schouders eronder zetten. Daarvoor is het heel belangrijk dat de goede mensen hier komen werken en ook blijven werken. Uiteindelijk draait het allemaal om mensen; bewoners en collega’s. Voor collega’s is het belangrijk dat ze hier fijn werken en zich kunnen ontwikkelen. Het moet ook ‘gewoon leuk’ zijn!”

Wat voor collega/directeur ben je?

“Ik ben van nature erg positief ingesteld en heel benaderbaar. Vind ik zelf althans! Ik kan soms een strenge blik hebben, maar dat bén ik niet. Ook ik heb het nodig om af en toe stoom af te blazen en prietpraat te hebben. Ook heel belangrijk. Je komt alleen maar tot goede resultaten als de boog af en toe niet gespannen hoeft te zijn. In een team waarin een basisvertrouwen zit. Alleen kunnen we niets.Ik ben totaal niet hiërarchisch ingesteld en je kunt me (bijna!) alles vragen. Resultaatgerichtheid vind ik erg belangrijk en ik geef daarbij veel vertrouwen. Tegelijkertijd kan ik soms ongeduldig zijn en het lastig vinden om dingen los te laten. Dat merk ik zeker bij mijn overstap. Maar dat staat los van het vertrouwen in mijn opvolger Edwin!”

Wat vind je belangrijk in samenwerken met partners? Wat verwacht je van de ander?

“Met partners werken we langer samen, aan meerdere projecten. Zij moeten begrijpen wat ‘fijn en ongestoord wonen’ betekent voor onze bewoners. En dus voor hun dienstverlening. De bewoners bepalen de inhoud, niet wij of zij. Die mindset moeten we samen (nog meer) hebben en daarin blijven leren. En dat we samen naar oplossingen zoeken en samen de pijn nemen, als dat aan de orde is. Maar ook heel simpel: goed werken leveren en verplichtingen nakomen.”

Waar krijg jij energie van?

“Van veel dingen! Van dagen waarin alles samen komt. Hard werken. Teamwork. Als organisatie en individu beter worden. Collega’s die zich ontwikkelen en doorstromen binnen Woonbedrijf. Het is fantastisch dat we daar de laatste tijd zo goed in slagen. De goede dingen doen voor bewoners. En samen doelen halen!”

Wat heb je met Eindhoven?

“Eindhoven speelde altijd al een rol. Ik woonde vroeger in de buurt van Roermond en kwam regelmatig in Eindhoven. Dat was altijd wel een happening. Vooral iets lekkers eten bij Kluijtmans, waar nu de Piazza zit, was een hoogtepunt. Later ging ik daar naar de orthodontist, want die hadden we in midden-Limburg toen niet. Weer later op kamers in Woensel, in de Rodinstraat. Daar heb ik 4 jaar gewoond. Eten in de oude Bunker. Mooie herinneringen.”


Vorig artikel in deze editie

Samen ondernemen vanuit het hart

Volgend artikel in deze editie

Welkom, Edwin Dovern!


Gerelateerd

Geen preview
Interview

28 mei

2024

Slopen voor nieuwbouw

Je hebt het misschien voorbij zien komen: het nieuws over de sloopboodschap voor 42 huishoudens in de wijk Prinsejagt. Bewoners schrokken van dit nieuws en waren niet blij over hoe plotseling dit gebracht werd. We leggen je uit met welke keuzes en dillema's we te maken hebben rondom het brengen van een sloopboodschap.

Lees artikel

Geen preview
Interview

28 mei

2024

Van school naar appartementengebouw

In mei 2018 kochten we 5 schoollocaties (met in totaal 6 oude scholen en 2 buurthuizen) in Eindhoven om deze om te bouwen tot woningen. Later is er nog één school aangekocht in Helmond. We bouwen op 2 manieren: we transformeren de school naar appartementengebouw óf passen sloop-nieuwbouw toe.

Lees artikel

Geen preview
Interview

3 oktober

2023

Kunst, cultuur en onderwijs... ook daar werken we mee samen!

Gemeenten, bouwbedrijven en leveranciers zijn voor de hand liggende samenwerkingspartners voor Woonbedrijf. Maar wist je dat we ook de kunstsector en het onderwijs opzoeken? Mooie voorbeelden zijn het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en het Jongeren WoonLab van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring