W-Platform Logo
Home
Geen preview
Interview

Datum

31 mei 2022

Samen aan de slag voor senioren

SeniorenPunt aan de Winston Churchilllaan in Eindhoven ging op 7 maart officieel open. De samenwerking ontstond uit het klantencentrum van WoonincPlusVitalis en woningcorporaties ‘thuis en Woonbedrijf. Bij SeniorenPunt krijgen senioren begeleiding en advies rondom wonen, zorg en welzijn. Met de aansluiting van ‘thuis en Woonbedrijf heeft SeniorenPunt er nu zo’n 4.300 woningen ‘bij’.

Na 5 jaar is het klantencentrum van WoonincPlusVitalis veranderd in SeniorenPunt. Eerst was er alleen een samenwerking tussen woningcorporatie Wooninc. en Vitalis WoonZorg Groep. Medewerkers van beide partijen werkten samen in het klantcentrum in Eindhoven. “Digitaal was er ook al een goede samenwerking op zorgvlak”, zegt Pascale Bartels, directeur van SeniorenPunt. “Met aanbieders van verpleeg- en verzorgingsplekken, revalidatie, thuiszorg en ziekenhuizen in de regio. Die samenwerking blijft bestaan.”

Wirwar van wet- en regelgeving

Een senior komt soms op een punt dat er een andere woning of zorg nodig is. “De medewerkers van SeniorenPunt informeren senioren hierover”, zegt Pascale. “Wat is er allemaal op het gebied van wonen, zorg en welzijn? Wat moeten ze hiervoor doen? Voor een woning kan dat heel simpel zijn: inschrijven bij Wooniezie. Maar er kan ook zorg nodig zijn. Dan geven we daarover advies. Wij begeleiden ze ook in de wirwar van wet- en regelgeving. En helpen met het regelen en aanvragen.”

"Wij begeleiden ze ook in de wirwar van wet- en regelgeving. En helpen met het regelen en aanvragen"
Geen preview

Werken bij SeniorenPunt

Op het woonvlak zijn nu ‘thuis en Woonbedrijf aangesloten. Hierdoor heeft SeniorenPunt nu 4.300 sociale huurwoningen extra in het aanbod. Ook werken er nu 7 medewerkers van Woonbedrijf en ‘thuis bij SeniorenPunt. Eén van hen is Samira Arrum, verhuurconsulent bij Woonbedrijf. “Ik ben nog steeds in dienst bij Woonbedrijf”, zegt ze. “Maar heb nu deels een andere werkplek en nieuwe collega’s. En ik richt me alleen op senioren.” 

Online kennismaken

Samira was meteen enthousiast toen ze over de functie bij SeniorenPunt hoorde. “Enerzijds door het werken met senioren. En anderzijds door de samenwerking met collega’s van andere corporaties. Leuk en interessant, want je kunt veel van elkaar leren.” Vanaf januari leerden de nieuwe collega’s hun nieuwe team en organisatie al goed kennen. “Wekelijks was er een online bijeenkomst”, zegt Pascale. “Om kennis te maken, maar ook om thema’s en werkwijzen te bespreken. Bijvoorbeeld hoe we samenwerken in de regio en wat we doen op het gebied van zorg.”

Van elkaar leren

De medewerkers van ‘thuis en Woonbedrijf regelen het verhuisproces. Als een bewoner een woning van Woonbedrijf wil huren, pakt een collega van Woonbedrijf dat op. “Dat gaat van huuropzegging tot nieuw huurcontract”, zegt Samira. “En alle zaken daaromheen.” De Vitalis-collega’s helpen senioren bij hun vragen over zorg.

Een fijne samenwerking

Samira vond de start toch even spannend. “Je bent benieuwd hoe het werk in de praktijk is en hoopt dat alles goed bevalt. Maar het voelde meteen goed toen ik hier binnenkwam. We kregen een warme ontvangst en hebben leuke collega’s. De samenwerking vind ik heel belangrijk en die gaat tot nu toe super.” 

Seniorenwoningen op één plek

Chantal van Kempen is het daarmee eens. Zij is senior verhuurconsulent en coördinator van verhuur bij SeniorenPunt. Ze werkte voorheen bij WoonincPlusVitalis. “Mijn werk is in feite niet veranderd”, zegt ze. “De dynamiek op de werkvloer wel, met 7 nieuwe collega’s. Wat echt superleuk is. We kunnen veel van elkaar leren. Daarnaast komen de meeste bezoekers hier met vragen over huur en wonen. Dan is het super dat je alle sociale huurwoningen voor senioren op een plek hebt. Én de juiste medewerkers.” 

"Een senior komt soms op een punt dat er een andere woning of zorg nodig is"
Geen preview

De tijd nemen voor senioren

“Er komen, ondanks 2 jaar coronamaatregelen, gelukkig veel bezoekers langs op onze locatie”, zegt Pascale. “Ook de informatiebijeenkomsten worden druk bezocht.” Samira vindt het vooral fijn dat ze echt de tijd kan nemen voor klanten. “Dat vinden we erg belangrijk”, benadrukt Chantal. “Snel informeren en een flyer meegeven, past niet bij de doelgroep. Je gaat rustig zitten met een kop koffie en neemt de klant echt bij de hand.” 

Doorstroomregeling

Ook de doorstroomregeling ‘Van groot naar beter’ is gestart. Een pilot van SeniorenPunt. Het doel is om senioren in grote eengezinswoningen te stimuleren om te verhuizen naar een seniorenwoning. “Zo kunnen senioren passender wonen én komen eengezinswoningen vrij voor gezinnen”, zegt Chantal. De komende 2 jaar krijgen 1.000 senioren die huren bij Wooninc., ‘thuis, Woonbedrijf en Trudo een brief. “Hierin lezen ze over de mogelijkheid om te verhuizen. Zij krijgen dan voorrang op een seniorenwoning. We houden ook bij om welke redenen mensen niet willen of kunnen verhuizen. Om te kijken of we hierin iets kunnen doen. Zoals hulp bieden met verhuizen, als dat kan en nodig is.” 

Vorig artikel in deze editie

Kijk 'ns: Uitzicht over Eindhoven

Volgend artikel in deze editie

‘Doe mee met 4W’ gestart in Gestel


Gerelateerd

Geen preview
Interview

16 november

2022

Samen sneller verduurzamen in Eindhoven

Focus aanbrengen, resultaten zichtbaar maken en meer gebiedsgericht werken. Dat is waar het Duurzaamheidspact voor gaat.

Lees artikel

Geen preview
Interview

16 november

2022

Sneller en efficiënter repareren door samenwerking met Mastermate

Onze afdeling Bouwservice werkte eerder samen met 3 leveranciers. Maar sinds mei is dat alleen nog Mastermate, een groothandel die onze materialen bevoorraadt.

Lees artikel

Geen preview
Interview

16 november

2022

Meten, weten én ermee aan de slag!

Fijn & ongestoord wonen voor onze bewoners staat bij ons op nummer 1.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2022 | Disclaimer | Privacy en Cookies