W-Platform Logo
Home
Geen preview
Nieuws

Datum

14 oktober 2021

Nieuwbouw appartementen Waalre

Op de locatie van het vroegere gemeenschapshuis ’t Hazzo, bouwt Woonbedrijf 27 nieuwe sociale huurappartementen. De compacte woningen liggen aan de Prunellalaan/Trolliuslaan en zijn geschikt voor 1 of 2 personen. De bouw is gestart. We verwachten dat de woningen medio 2022 klaar zijn.

Het is voor iedereen fijn wonen in het groen. Ook voor mensen van 55 jaar en ouder. Er zijn 9 appartementen op de begane grond. Die verhuren we aan mensen die ouder zijn dan 55 jaar en die in Waalre in een eengezinswoning van Woonbedrijf of een andere woningcorporatie wonen. Als zij reageren, krijgen ze voorrang voor één van deze 9 appartementen. De huurprijzen zijn ongeveer € 620 per maand (prijspeil 2021).

De appartementen zijn goed geïsoleerd, gasloos en hebben zonnepanelen. Een warmtepomp zonder unit die buiten staat, zorgt voor verwarming en warm water. Bewoners gaan elektrisch koken. 

Onze samenwerkingspartners in dit project zijn de Gemeente Waalre, aannemer Stam + de Koning en KAW Architecten.

Meer informatie: www.woonbedrijf.com/prunellalaan

Vorig artikel in deze editie

Voorzitterschap Duurzaamheidspact

Volgend artikel in deze editie

Meten is weten


Gerelateerd

Geen preview
Nieuws

30 mei

2023

Pilot met nieuwe warmtepomp

Samen met onze leverancier Feenstra doen wij een proef met het plaatsen van hoge-temperatuur-warmtepompen. Woonbedrijf is één van de eerste woningcorporaties die deze nieuwe warmtepomp test.

Lees artikel

Geen preview
Nieuws

30 mei

2023

Huurverhoging èn huurverlaging in 2023

Dit jaar mogen we per 1 juli onze huurprijzen verhogen. We verhogen de huur van onze sociale huurwoningen met 2,9%. De huurverhoging voor niet sociale huurwoningen is 4,1%. Sommige bewoners kregen geen huurverhoging, bijvoorbeeld als de huurprijs boven de streefhuur ligt. In april kregen al onze bewoners de huurverhogingsbrief op de mat. Meer informatie over de jaarlijkse huurverhoging vind je op www.woonbedrijf.com/huurverhoging.

Lees artikel

Geen preview
Nieuws

30 mei

2023

Onder de pannen

Bewoners van Woonbedrijf (in Eindhoven) kunnen een kamer verhuren aan ‘economisch daklozen’. Het is legale onderhuur voor alle woon-en inkomenssituaties. Dit landelijk initiatief voorkomt langdurige dakloosheid, bijvoorbeeld in geval van een scheiding of faillissement. Het maakt hierbij niet uit of je een koopwoning hebt of huurt, een inkomen hebt of een uitkering. Het initiatief biedt mensen tijdelijk huisvesting (1 jaar) bij een stadsgenoot. Ze kunnen dan rustig op zoek naar een eigen plek.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2023 | Disclaimer | Privacy en Cookies