W-Platform Logo
Home
Geen preview
Nieuws

Datum

31 mei 2022

Meer inzetten van hybride ketels

In Rapenland deden we ervaring op of we een hybride systeem op grote schaal kunnen inzetten. Een geslaagde proef! We gaan de hybride ketels meer inzetten.

Bewoners van wie de cv-ketel vervangen moet worden, krijgen een hybride warmtepomp. Deze bieden we aan samen met zonnepanelen. De experimentele fase is voorbij en dit is nu de nieuwe standaard. Heel fijn voor onze bewoners, omdat de kosten van de warmtepomp en het plaatsen daarvan voor onze rekening zijn. De zonnepanelen worden verrekend via de servicekosten. 

Zeker in deze tijd van hoge energiekosten is dit een mooie tussenstap naar een woning zonder gas. En een CO2-besparing van meer dan 50%. We verwachten in 2022 200 cv-installaties te vervangen door een hybride systeem. Half maart zijn de eerste bewoners aangeschreven. Feenstra heeft afspraken ingepland voor adviesgesprekken met bewoners. 

Het kabinet heeft onlangs besloten dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van woningen.

Vorig artikel in deze editie

CASA 1.0 is klaar

Volgend artikel in deze editie

Groene Wijk Week


Gerelateerd

Geen preview
nieuws

1 januari

2023

Visueel jaarverslag 2022

We sluiten een jaar af waarin corona wat meer naar de achtergrond verdween. Daardoor konden we elkaar weer meer fysiek ontmoeten. Dat werkt en praat toch een stuk fijner!

Lees artikel

Geen preview
Nieuws

16 november

2022

Afschaffing verhuurderheffing

De verhuurderheffing is sinds dit jaar verlaagd en wordt volgend jaar afgeschaft.

Lees artikel

Geen preview
Nieuws

16 november

2022

Hoe helpt Woonbedrijf bewoners bij de energiearmoede?

Het is een groot probleem op dit moment: de enorm hoge energieprijzen. Veel mensen kunnen hierdoor hun energierekening niet meer betalen en komen in financiële problemen.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2023 | Disclaimer | Privacy en Cookies