W-Platform Logo
Home
Geen preview
Nieuws

Datum

30 mei 2023

Makerspace bij nieuwbouw op TU/e-campus

Woonbedrijf bouwt 735 nieuwe studentenwoningen op de TU/e-campus in Eindhoven. We vinden het belangrijk dat de studenten zich straks thuis voelen in hun woon- en leefomgeving. En sociale binding met elkaar hebben. Hiervoor is een betrokken community nodig. Met deze ‘community building’ zijn we nu al aan de slag!

LOT community bestaat nu nog uit medewerkers van Vestide (de studentenhuisvester van Woonbedrijf). LOT betrekt huidige en toekomstige studenten bij het nieuwbouwproces en. Zij denken mee na over hoe fijn wonen en leven. Vooral het welzijn van de studenten is hierin belangrijk.

Meedenken en -doen

Om deze studenten te bereiken en betrekken, is er de Makerspace. Een tijdelijke ontmoetingsruimte aan het bouwterrein waar je de bouw kunt volgen. Hier komen studenten samen om te helpen bouwen aan de community. De Makerspace is inmiddels in gebruik en er worden activiteiten gepland.

Samenwerken

We verwachten medio 2024 de nieuwbouw op te leveren. In de inrichting van de gemeenschappelijke ruimtes en dienstverlening zoeken we partners die iets kunnen betekenen in de behoefte en wensen van studenten. Denk aan inrichting, eten en drinken, tweedehandse of duurzame producten, gedeeld vervoer… Heb je ideeën of interesse? Of wil je sparren? Neem dan contact op communitybuilder Rachel van de Greef (r.vandegreef@woonbedrijf.com). Meer info over LOT Community vind je op www.lotcommunity.nl

Vorig artikel in deze editie

Duurzaamheidsbeleid 2023-2027

Volgend artikel in deze editie

Klusbus helpt bewoners gratis met energie besparen


Gerelateerd

Geen preview
Nieuws

28 mei

2024

Haven: room to breathe, space to grow

Al 2 jaar bouwen Woonbedrijf en Vestide samen met studenten aan het community-gedreven nieuwbouwproject Haven. Ontwerpend onderzoeksbureau cocosmos ondersteunt hierin. Zij betrekken studenten die in Haven gaan wonen bij het ontwerpproces. We vertellen je graag meer over deze unieke manier van het betrekken van bewoners.

Lees artikel

Geen preview
Nieuws

28 mei

2024

1000 WoonST-woningen in regio Eindhoven

In 2020 bundelden 13 woningcorporaties in Zuidoost Brabant en 9 gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hun krachten. Samen maakten we een plan voor de bouw van gestandaardiseerde sociale huurwoningen: WoonST. Het doel? Lagere bouwkosten en een sneller bouwproces.

Lees artikel

Geen preview
Nieuws

28 mei

2024

Ontstenen bij mutatie

Sinds 2023 halen we bij mutatie de helft van de bestrating uit de tuinen van onze woningen, als dat door de bewoner nog niet is gedaan.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring