W-Platform Logo
Home
Geen preview
Kijk ns

Datum

14 oktober 2021

Kijk 'ns: Buurtschap te Veld

Aan de Castiliëlaan in Woensel komt een nieuwe buurt: Buurtschap te Veld. Een groene omgeving waar 650 tot 700 huizen worden gebouwd. Woonbedrijf, woonstichting ‘thuis en de gemeente Eindhoven werken samen aan de ontwikkeling van de buurt. Ook Minitopia en Living Lab 040 doen mee.

Buurtschap te Veld wordt geen doorsnee nieuwbouwwijk. Door afspraken in de regio en gemeente mogen hier alleen tijdelijke woningen staan. Die worden nu gebouwd en blijven staan voor 30 jaar. Er komen 350 sociale huurwoningen, 100 woningen voor middeninkomens en 119 experimentele woningen. Er zijn ook 100 plekken waarop mensen hun eigen huis kunnen bouwen. We verwachten dat alle huizen er eind 2022 staan. 

Mix van woningen

Woonbedrijf bouwt 250 sociale eengezinswoningen. Die worden in de fabriek gebouwd en kant-en-klaar neergezet. De woningen zijn duurzaam. Ze hebben een warmtepomp, zonnepanelen en zijn gasloos. Bewoners kiezen we op basis van inschrijftijd en motivatie. Drie van hen zijn Priscilla Renders, haar vriend Marco en zoontje Lènn. Ze wonen nu in een appartement in Tongelre. “Een leuke buurt, maar we willen rustiger gaan wonen. Maar wel zo dat je je buren kent. En toen kwam dit project voorbij. We volgden de online bijeenkomst en waren heel enthousiast. Het is bijzonder dat op deze zandvlakte over een paar weken ons huis staat!”

Wonen in het groen

In Buurtschap te Veld staat samen wonen in het groen centraal. Bewoners delen veel buitenruimte. Zij mogen dit zelf inrichten en onderhouden het ook zelf. “Ik zou graag zien dat we het natuurgebied schoon en netjes houden”, zegt Priscilla. “En dat er tussen de huizen leuke ontmoetingsplekken en speelplekken voor kinderen komen.” 

Vorig artikel in deze editie

Renovatie van 115 huizen in Eckart Vaarbroek

Volgend artikel in deze editie

Uit de buurt: Geestenberg en Hanevoet


Gerelateerd

Geen preview
Kijk ns

3 oktober

2023

Nieuwbouw 2023 en 2024

Woonbedrijf wil 600 nieuwe woningen per jaar bouwen. Die ambitie is door het grote woningtekort flink verhoogd; zo'n 7 jaar geleden was dit namelijk nog 250. Lukt dit? Manager Nieuwbouw Marloes Verkerk is positief: “Er zitten nu, van idee tot aan bouw, 7.000 eenheden in de pijplijn.”

Lees artikel

Geen preview
Kijk ns

3 oktober

2023

Kijk 'ns: Met studenten bouwen aan een community

Woonbedrijf bouwt 735 studentenwoningen op het terrein van de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e). We vinden het belangrijk dat de studenten zich straks thuis voelen in hun woon- en leefomgeving. Daarom zijn we LOT community gestart.

Lees artikel

Geen preview
Kijk ns

30 mei

2023

Kijk 'ns

Aan het Lombokpad in Eindhoven, vlakbij rotonde De Berenkuil, staan 78 nieuwe studio’s. Hier stonden al 4 blokken met 300 tijdelijke studentenwoningen

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring