W-Platform Logo
Home
Geen preview
Bewoner in beeld

Datum

16 november 2022

Bewoner in beeld: Joop

Al 50 jaar woont Joop van Donkelaar (83) in Schuttersbosch. En als het aan hem ligt tot zijn dood. Het blijft bijzonder, zo lang huren! Wij gingen langs met een mandje met lekkers en vroegen hem wat het wonen hier zo fijn maakt.

Voordat Joop naar Schuttersbosch kwam, woonde hij met zijn vrouw en zoon in Woensel. Maar het huis daar was niet geschikt voor zijn zoon met een lichamelijke beperking. De gelijkvloerse woning in Schuttersbosch wél. Dus verhuisde het gezin al snel van de drukke Airbornelaan naar het rustige bos.  

“Dat was even stil”, zegt Joop. “Maar onze zoon vond zijn draai hier al snel. Hij maakte veel vriendjes en ging overal op de koffie.” Zijn zoon overleed 13 jaar geleden, onverwacht. Net als zijn vrouw, 5 jaar geleden. Dat was na bijna 54 jaar huwelijk erg moeilijk. “Ik zat toen maar binnen. Totdat een buurtbewoner me naar buiten heeft getrokken. Met steun van de omgeving kwam ik weer onder de mensen. En daar ben ik reuze blij mee.”

Dat vindt Joop meteen het mooie van de buurt: de verbinding. “Er is veel contact onderling. De dames hebben hier een koffieclubje. Elke maand is er een lunch voor buurtbewoners. En als er een activiteit is, ben ik erbij!” Aan verhuizen heeft Joop nooit gedacht. “De omgeving en rust zijn heerlijk. En hier liggen mijn herinneringen.”

Vorig artikel in deze editie

Energiearmoede aanpakken betekent samenwerken

Volgend artikel in deze editie

Meten, weten én ermee aan de slag!


Gerelateerd

Geen preview
Bewoner in beeld

3 oktober

2023

Bewoner in beeld

Mevrouw van Dijk is 96 jaar en woont al bijna 60 jaar in haar woning in de wijk Kronehoef. Ze is dol op haar groene achtertuin, die ze nog steeds zelf bijhoudt. Dit vindt ze ook het fijnste aan haar woning: lekker buiten bezig zijn!

Lees artikel

Geen preview
Bewoner in beeld

30 mei

2023

Bewoner in beeld: Halima Boutbaik

Ze wordt het hart van de wijk genoemd, Halima Boutbaik. Ze is al sinds 2005 vrijwilliger in Vaartbroek. Eerst bij jongerencentrum De Vaart en sinds een jaar bij buurthuis De Huiskamer. Hier kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten of wat eten en drinken. Halima is er vaak en soms kookt ze voor groepen. “Het is mijn tweede huis.”

Lees artikel

Geen preview
Bewoner in beeld

31 mei

2022

Bewoner in beeld: Huub

Huub Schroemgens heeft 2 dieren in huis: een kauw en een tijger.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring