W-Platform Logo
Home
Geen preview
Bewoner in beeld

Datum

31 mei 2022

Bewoner in beeld: Huub

Huub Schroemgens heeft 2 dieren in huis: een kauw en een tijger. De eerste is tam en vliegt rond in huis. De tweede is bijna levensecht geschilderd op doek. Door Huub zelf. “Ik begon hiermee als oefening, maar inmiddels is het dit.”

Huub woont al ruim 15 jaar in een appartement in ’t Hofke in Tongelre. Bij binnenkomst laat kauw Rocky zich meteen horen. Hij vliegt vanaf de deur in de woonkamer al snel naar Huub. “Ik vond ‘m als klein vogeltje op straat, toen ik de hond uitliet”, vertelt hij. “Ik vroeg me af wat ik ermee moest. Maar toen hij naar me toe kroop, nam ik ‘m mee.” Huub bracht Rocky groot met vloeibaar kattenvoer. Sindsdien woont hij bij hem.

Schilderij van tijger

In het eetgedeelte van de keuken staat een groot schilderij op een ezel. Daarop is een levensechte tijgerkop te zien. “Ik begon hiermee als oefening. Ik had een badlaken met een tijgerkop erop en wilde dat in een paar dagen ‘even’ schilderen. Maar ik was bezig en vond die kop ineens niet meer zo mooi. Toen ben ik wat gaan veranderen. En verdergegaan. En veranderde weer wat. En inmiddels is het dit.”

Portretjes van krijt

Huub begon ruim 30 jaar geleden met schilderen. “Ik zag op tv een kunstenaar bezig met pastelkrijt. Dat vond ik leuk! Ik kocht ook zo’n doos met krijt en ben portretjes gaan maken. Al snel stapte ik over op schilderen. De tijger is bijna af. Er moet alleen nog wat licht en schaduw in. Daarna wil ik er posters van laten drukken.”

Vorig artikel in deze editie

Vandaag werken aan het wonen van morgen


Gerelateerd

Geen preview
Bewoner in beeld

3 oktober

2023

Bewoner in beeld

Mevrouw van Dijk is 96 jaar en woont al bijna 60 jaar in haar woning in de wijk Kronehoef. Ze is dol op haar groene achtertuin, die ze nog steeds zelf bijhoudt. Dit vindt ze ook het fijnste aan haar woning: lekker buiten bezig zijn!

Lees artikel

Geen preview
Bewoner in beeld

30 mei

2023

Bewoner in beeld: Halima Boutbaik

Ze wordt het hart van de wijk genoemd, Halima Boutbaik. Ze is al sinds 2005 vrijwilliger in Vaartbroek. Eerst bij jongerencentrum De Vaart en sinds een jaar bij buurthuis De Huiskamer. Hier kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten of wat eten en drinken. Halima is er vaak en soms kookt ze voor groepen. “Het is mijn tweede huis.”

Lees artikel

Geen preview
Bewoner in beeld

16 november

2022

Bewoner in beeld: Joop

Al 50 jaar woont Joop van Donkelaar (83) in Schuttersbosch. En als het aan hem ligt tot zijn dood.

Lees artikel

Meer in ons archief

Contact

Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl

Postbus 280, 5600 AG Eindhoven

T 040 243 43 43

E info@wplatform.nl

www.woonbedrijf.com

www.woonbedrijfinbeeld.com

www.werkenbijwoonbedrijf.com

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor samenwerkingspartners van Woonbedrijf! Meld je hieronder aan voor de W Platform nieuwsbrief.

E-mailadres

W-Platform Logo

© Woonbedrijf 2024 | Disclaimer | Privacy | Cookieverklaring